www.elllobregat.com

61ª Edició de la Fira d’Espàrrecs  de Gavà

61ª Edició de la Fira d’Espàrrecs  de Gavà
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

La tradicional fira, visitada per més de 50.000 persones, es celebrarà enguany del 2 al 4 de maig

Arriba l’abril i com ja es tradició a la ciutat de Gavà, es celebrarà la 61ª Edició de la Fira d’Espàrrecs, una fira senyal d’identitat del municipi des de la seva estrena a l’any 1932. Molta història, per tant, al voltant d’aquest esdeveniment que reflecteix la transformació econòmica de Gavà.

La seva primera edició es va organitzar el 22 de maig de 1932 i va néixer com un Concurs Exposició d’Espàrrecs on els pagesos mostraven un producte autòcton que només es cultivés als camps situats a les Sorres de Gavà. Durant aquella dècada dels anys 30, el cultiu de l’espàrrec blanc va tenir el seu moment d’esplendor i la seva producció rondava les sis mil tones anuals; una quantitat que el va convertir en protagonista.

L’evolució de la Fira es paral·lela a la transformació econòmica de la ciutat de Gavà. El resultat és una combinació perfecte de tradició i modernitat, una clau sempre d’èxit als temps que vivim. La actual Fira d’Espàrrecs alhora que conserva la seva vessant agrícola, element identificatiu d’aquesta mostra amb les paneres artístiques amb productes del camp i els lots d’espàrrecs, ha anat incorporant altres sectors com, per exemple, el comercial i el gastronòmic, amb la ‘Quinzena de l’Espàrrec’ on els restauradors de la ciutat participants ofereixen un menú o tapa especial amb aquest producte com a protagonista.

La 61ª Fira d’Espàrrecs de Gavà es celebrarà, concretament, dels dies 2 al 4 de maig al centre de la ciutat: el complex firal ocupa la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, en connexió amb el principal eix comercial de la ciutat, l’eix de centralitat Rambla-Illa del Centre i la zona de vianants. La mostra agrícola, comercial i gastronòmica estarà acompanyada, a més, amb tot un ventall d’activitats lúdiques, culturals i de promoció de l’activitat econòmica del municipi als dies previs i posteriors a la Fira. La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’IMPAC (Institut Municipal per a la Promoció i Activació de la Ciutat), organisme autònom de l’Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració d’altres entitats del sector agrícola com la Cooperativa Agropecuària. Per la Fira s’espera que passin, com ja és habitual a les darreres edicions, més de 50.000 persones, el que la converteix en una de les principals fires de la comarca.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios