www.elllobregat.com
El Cornellà Atlètic, amb 300 esportistes, s’ha convertit en tota una escola d’atletisme a la comarca
El Cornellà Atlètic, amb 300 esportistes, s’ha convertit en tota una escola d’atletisme a la comarca

El Cornellà Atlètic, la masia de l’atletisme

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El club, per on han passat esportistes com Reyes Estévez, és una entitat de referència esportiva a la comarca com demostren els seus números

Molt ha plogut des del 22 de maig de 1965, dia en què es va celebrar a Sant Boi la primera competició infantil per equips d’atletisme. En aquell torneig es va donar la primera actuació del avui conegut Club d’Atletisme Cornellà Atlètic, una entitat històrica a la comarca i que, de fet, el 2015 complirà mig segle.

En aquests quasi 50 anys, l’Atlètic ha passat a ser un club de referència d’aquest esport a tota la comarca, per on han passat esportistes com Reyes Estévez (Cornellà de Llobregat, 1976), bronze als mundials d’Atletisme de 1997 i 1999 entre d’altres. La seva aposta pels més joves ha convertit l’Atlètic en una gran escola d’aquest esport, diguem-ne que minoritari, tot i l’afició tradicional que hi ha a Espanya; i és això, aquest vincle formatiu amb la canalla el que l’identifica. De fet, la falta de recursos és, possiblement, el major impediment per aconseguir que l’Atlètic esdevingui una entitat més professionalitzada. Tot i així, els números avalen la feina feta tal i com han tornat a demostrar a la temporada de pista coberta que just ha acabat per donar el tret de sortida a la temporada d’estiu a l’aire lliure.

“No volem més nens, volem donar més als que ja hi són”
L’èxit d’aquest club d’atletisme és tal que tenen gran part de les categories pràcticament plenes. Amb 300 atletes en total, l’Atlètic dóna servei des de prebenjamí -nens i nenes de només sis anys- a les categories absolutes, a més del col·lectiu de veterans. Joves de tota la comarca, no només de Cornella (com per exemple un dels millors esportistes que ara mateix tenen a les seves files, Jesús Castilla, de Sant Boi), veuen en l’Atlètic un referent per créixer com a esportista dins del món de l’atletisme. “Dins dels clubs modestos, en aquest segon esglaó, estem en el més alt. Això fa que molts nois i noies vinguin a parar al Cornellà tot i que hi hagi diversos clubs a la comarca. Nosaltres participem a totes les competicions i, en general, amb molt bons resultats”, ens explica el president del Cornellà Atlètic, Carles Font.

Són La Masia de la comarca en l’atletisme, però amb una diferència: quan passen totes les categories i arriben a competicions absolutes, la falta de recursos dificulta a l’esportista competir amb altres clubs i, per tant, no els poden retenir. “Els nens i nenes que arriben a les categories superiors es veuen tapats i tenen que buscar les oportunitats en altres clubs”, diu Font. És el principal problema de l’Atlètic. La falta de recursos impedeix guanyar professionalitat en els nivells superiors de competició el que dificulta retenir els esportistes crescuts al club després, en molts casos, de 12 anys d’entrenament. Per aquest motiu i comptant amb l’èxit dels darrers anys en números d’esportistes al club, l’objectiu no és aglutinar més joves: “Volem espònsors per fer un equip més ponent. No volem més nens, sinó que volem donar més als que ja hi són”, precisa el president de l’entitat que just ha fet un any al càrrec. És el que va passar amb Reyes Estévez, el successor de Fermín Cacho, que es va formar al Cornellà Atlètic però al 1994 va haver de marxar per trobar altres oportunitats més competitives. La jove promesa acabaria proclamant-se com un dels millors atletes del país pocs anys després.

Presència a totes les competicions
El club afronta amb optimisme la temporada d’estiu de pista a l’aire lliure que tot just ha engegat, després dels bons resultats obtinguts a l’hivern amb les competicions de pista coberta. El que defineix el Cornellà Atlètic és la seva alta presència a totes les competicions i proves tant a nivell català com nacional. En el Campionat de Catalunya de pista coberta, celebrat a Sabadell, es van aconseguir bons resultats tant en proves individuals com en les de clubs. A Infantil, per exemple, Carla Llorca va aconseguir la medalla d’or en 60mll; els nois de la categoria cadet van quedar segons i, per tant, es van emportar la plata en el campionat de clubs; i a junior també va haver-hi or i plata per Xavier Regino a més de tres bronzes més, entre d’altres, pòdiums d’esportistes del club.

Pel que fa el Campionat d’Espanya disputat en diverses seus, cal destacar la medalla de plata de Marina Carrasco (300 mll, cadet) que, a més, va fer rècord de Catalunya. Segons el club, també s’ha de valorar la bona actuació de Marina Tovar i Paula Crespo, a juvenils, i de Marcel Mondrià, David Blasco i Diego Alarcón a la categoria junior.

Impossible recuperar la milla
És l’altra conseqüència de la falta de recursos. La prova de la tradicional Milla de Cornellà, que s’acostumava a fer al maig, farà dos anys que no està a l’agenda per motius econòmics.

“És una llàstima que no es pugui celebrar perquè era una de les millors; però suposa un cost molt elevat tant per l’Ajuntament com a nivell organitzatiu nostre”, comenta Carles Font. La Milla, que atreia a grans esportistes de renom internacional, no ha pogut aguantar el cop de la crisis i difícilment es tornarà a organitzar, com a mínim a curt termini.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (17)    No(0)

+
0 comentarios