www.elllobregat.com

Molins de Rei cuida als majors de 80 anys

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Un nou programa de Serveis Socials permetrà fer una ronda d’entrevistes a persones grans majors de 80 anys sense cap tipus de servei sociosanitari.
L’Ajuntament de Molins de Rei aproparà el departament de Serveis Socials, tal i com hem sabut avui, als majors de 80 anys a partir d’una nova campanya municipal. Serveis Socials s’ha hagut d’adaptar, a mesura que han passat els anys, i ampliar les seves competències i serveis per cobrir les necessitats de totes aquelles persones que ho requerien. Si la crisis va convertir el departament en fonamental, l’envelliment de la població obre un altre repte per als més grans.

Per això, des de mitjans del mes de juny, totes les persones de Molins de Rei que viuen soles, que tenen més de 80 anys i que no són usuàries de cap servei de la cartera d’atenció domiciliària (servei local de teleassistència, servei de treballadora familiar o servei de neteja) han rebut una carta de l’Ajuntament explicant que rebran la trucada d’un professional per concertar una futura visita, i recomanant que mirin d’estar acompanyades per un cuidador o familiar quan es produeixi. Durant la visita es fa una enquesta per conèixer la situació sociofamiliar de la persona i per donar a conèixer els recursos i els ajuts que posa a disposició l’Ajuntament per aquest col•lectiu de persones. També es dóna informació genèrica com adreces i telèfons de la Guàrdia Urbana, el Centre d’Atenció Primària, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o l’Àrea de Serveis a les Persones. L’objectiu del pla és detectar possibles situacions de risc i d’aïllament social i, al mateix temps, oferir els recursos perquè aquestes persones puguin viure amb la màxima autonomia possible.

Durant les tres setmanes que haurà durat la campanya s’hauran fet un total de 176 entrevistes, els resultats de les quals seran lliurats a l’àrea de Serveis Socials per planificar i executar futures actuacions. El programa “Els serveis socials més a prop” és fruit de la col•laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei, gestionat per l’empresa Fundació Desenvolupament Comunitari.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios