www.elllobregat.com

L’Hospitalet prioritza la seguretat ciutadana

La delincuència es manté estable en els darrers 5 anys. L’Ajuntament el·labora un pla amb 59 mesures

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha convertit en la novena ciutat de tota Catalunya en aprovar el seu primer Pla local de seguretat; un document propi en el marc del Pla general de seguretat de Catalunya.

El nou Pla inclou 59 mesures de prevenció, agrupades en sis àmbits principals d’actuació: seguretat ciutadana, convivència i civisme, protecció civil, prevenció d’emergències, control d’establiments de concurrència pública i trànsit. En definitiva, es tracta d’un document transversal que pretén donar coherència al sistema de seguretat pública de la ciutat.

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha senyalat la qüestió de la seguretat com una prioritat pel govern municipal: “vetllar per la seguretat, la convivència i el civisme, és una de les prioritats del Govern municipal i, per això, un dels eixos prioritaris del Govern municipal que presideixo és treballar per ser més eficaços en el camp de la prevenció”.

En aquest sentit, el Pla té cinc eixos estratègics: reduir l’activitat delictiva, vetllar per una convivència tranquil·la i ordenada; millorar la seguretat viària amb la disminució de les víctimes mortals i accidents greus en un 15%; protegir la ciutadania davant dels riscos col·lectiu i gestionar la convivència urbana. Pel que fa les xifres, segons el consistori, L’Hospitalet ha experimentat, als darrers cinc anys, una estabilització de la delinqüència i manté un índex de victimització inferior a la mitjana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Una de les novetats del Pla correspon a un conjunt d’indicadors que avaluarà el grau de compliment de les diferents actuacions que recull el Pla. Aprovat, recentment, per la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet, estarà en vigor fins el 2017.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios