www.elllobregat.com
El Pla té com a finalitat principal d’evitar els incendis i limitar-ne els seus efectes | Diputació de Barcelona
El Pla té com a finalitat principal d’evitar els incendis i limitar-ne els seus efectes | Diputació de Barcelona

Comença l’operatiu de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

A mitjans de juny va començar l’operatiu del Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals 2014, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa fins a principis de setembre, dins la campanya d’estiu. 

En aquest Pla hi participen, a més de la Diputació de Barcelona, un total de 265 ajuntaments, deu consells comarcals, 118 ADF i nou federacions d’ADF. Amb un pressupost global de 2.717.745 €, està previst que aquest Pla mobilitzi un total de 334 persones, entre les quals hi ha 212 informadors, 25 operadors de comunicacions, onze enginyers de zona, 58 guaites i deu auxiliars de zona. Totes elles disposaran d’una flota de 106 vehicles 4X4 per realitzar tasques de vigilància de 472.979 hectàrees forestals de la demarcació de Barcelona. 

En total, el Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d’aquest estiu 2014 consta de nou zones de vigilància i un total de 112 rutes, cada una d’elles dotada d’una unitat mòbil (vehicle 4x4), que recorreran les més de 470.000 hectàrees de boscos.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ressalta els bons resultats obtinguts en les campanyes dels darrers anys, però recorda que cal seguir treballant en la prevenció mitjançant la gestió forestal. En aquest sentit, assenyala com a accions prioritàries el pla d’explotació dels boscos a partir de la utilització de la biomassa, remarcant que aquesta acció és especialment important ja que «dinamitza el territori, fa més rendible els boscos i funciona molt bé com a prevenció d’incendis». També destaca la continuïtat de l’acció de prevenció d’incendis d’una forma coordinada amb els ajuntaments, Generalitat, ADF i consorcis per vetllar que no es produeixin incendis com a la millor manera de lluita contra els focs.

D’altra banda, el president de la Diputació també posa èmfasi a la recent aprovació del programa europeu Life per a la gestió forestal i prevenció d’incendis a la muntanya de Montserrat, com a exemple d’accions importants que estan en marxa en el territori, entre les quals també hi ha la gestió de la biomassa o la introducció de ramats en la neteja dels boscos. Per aquest motiu, destaca que en la prevenció d’incendis és molt important el civisme i la responsabilitat de totes les persones, com a la millor manera d’evitar-los.

Objectius del Pla
Aquesta iniciativa forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d’evitar-los i limitar-ne els seus efectes. Les Oficines Tècniques de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i de Parcs Naturals han dissenyat un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació, dirigides a evitar l’inici dels incendis forestals.

El Pla conté propostes per al desplegament i distribució, en el territori, de personal especialitzat i del material que li sigui necessari per a complir la seva tasca d’informació i vigilància amb eficiència i seguretat. Tanmateix, també realitzarà tasques relacionades amb la prevenció i la intervenció immediata en cas d’incendi forestal.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ressalta  els bons resultats 
obtinguts en les campanyes dels darrers anys | Judit Contreras - Diputació de Barcelona
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ressalta els bons resultats obtinguts en les campanyes dels darrers anys | Judit Contreras - Diputació de Barcelona
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios