www.elllobregat.com
El Baix Llobregat recull 117 tones de tèxtil usat en el primer semestre de l’any

El Baix Llobregat recull 117 tones de tèxtil usat en el primer semestre de l’any

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La gestió d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo en la recollida selectiva de roba usada permetrà atorgar a les peces una segona vida i, a més, evitar l’emissió de més de 3.000 kg de CO2
Programes de protecció del medi ambient, programes de cooperació al desenvolupament i ajuda social. Aquestes tres branques d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo es veuran beneficiades després de la gestió de l’entitat, que ha recollit -només al Baix Llobregat- més de 117 tones de roba i calçats durant el primer semestre de l’any. En concret, 117.882 kg reciclats i reutilitzats gràcies al centenar de contenidors que hi ha a una vintena de municipis de la comarca.

Aquesta xifra ajudarà a superar les 4.109 tones de tèxtil usat que l’ONG per al Desenvolupament va aconseguir l’any passat, gràcies als 1.333 contenidors que té la Fundació a tota Catalunya i gràcies a la solidaritat de la ciutadania cada cop més conscient de les infinites avantatges del reciclatge tèxtil.

Les peces disposades als contenidors d’Humana s’envien a una central a l’Ametlla del Vallès des de on es classifica: el 13% es destina a les botigues de segona mà de l’entitat, la qual té presència tant a Barcelona com una a l’Hospitalet de Llobregat; el 50% s’envia a l’Àfrica; el 30% es ven a empreses privades per a la seva reutilització i el 7% s’envia a centres de tractament de residus pel seu mal estat. D’aquesta manera se li dóna a la roba una segona vida que d’altra manera aniria a parar als abocadors. En aquest sentit, segons la Fundació, activa des de 1987, el reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient ja que s’evita la incineració d’aquesta roba a l’abocador. De fet, es calcula que s’estalvia l’emissió de 3.169 kg de diòxid de carboni a l’atmosfera.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios