www.elllobregat.com

Gavà mobilitzarà habitatges per a usos socials

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El programa, a més, incorpora la constitució de la Taula Local del Dret a l’Habitatge que consensuarà les accions a desenvolupar per promoure el lloguer social

La ciutat de Gavà lluitarà per reduir el parc d’habitatges buits amb un nou Pla Social d’Habitatge presentat avui, amb el que l’Ajuntament vol potenciar l’aspecte social en les polítiques municipals d’habitatge. Quatre eixos fonamentals composen aquest pla: facilitar l’accés a l’habitatge, evitar la pèrdua de l’habitatge habitual, promoció de la rehabilitació i promoure la convivència veïnal en cas de conflicte.

A la roda de premsa, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha recordat que aquesta qüestió era prioritària des del primer moment: “Ja em vaig fixar com a un dels objectius prioritaris abordar les polítiques d’habitatge des d’una perspectiva més social [...] Les nostres competències i els nostres recursos són limitats però la crisi econòmica està situant moltes famílies en una situació complicada quant a la possibilitat de mantenir o fins i tot accedir a un habitatge i davant d’això cal actuar”.

El Pla Social d’Habitatge té l’objectiu principal afavorir l’ús social dels habitatges buits i evitar-ne que la xifra s’ampliï per processos de desnonament o davant del risc d’execucions hipotecàries. Per això es potenciarà la mediació perquè les famílies afectades puguin continuar residint al seu habitatge amb un lloguer social i es promourà la inclusió dels habitatges buits en una borsa de lloguer a preu assequible.

L’Ajuntament s’ha adreçat per escrit a les entitats bancàries sol·licitant que destinin els habitatges buits de que disposen a la borsa d’habitatges socials amb indicacions de les sancions a aplicar. Així es procedirà a inspeccionar els habitatges buits, i s’aplicarà una taxa per aquesta inspecció (aprovada al Ple municipal de juny) que oscil·larà entre els 170 i els 800 euros. En cas que els habitatges no es destinin a l’ús social, s’aplicaran les sancions que preveu la legislació catalana, que tenen un import entre 3.000 i 900.000 euros.

Segons l’alcaldessa, “l’objectiu no és sancionador si no que ens proposem que els habitatges buits estiguin identificats i mobilitzats, i sobretot, fer un treball amb els titulars i buscar el seu compromís perquè els immobles entrin a formar part del programa de lloguer social”.

Perquè aquestes mesures estiguin coordinades amb tots els agents que tenen a veure amb l‘habitatge el proper mes de setembre es constituirà la Taula Local del Dret a l’Habitatge.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios