www.elllobregat.com
El Síndic de Greuges recull l’esperit d’Stop Pujades

El Síndic de Greuges recull l’esperit d’Stop Pujades

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

L’Informe sobre el preu dels transports públics recomana adaptar les tarifes dels transport públic a la realitat social

La feina feta per la Plataforma Stop Pujades -la qual es va guanyar el suport de nombroses institucions tal i com vam explicar a El Llobregat pel seu missatge contra les tarifes del 2014- torna a rebre l’impuls d’una institució pública del pes del Síndic de Greuges. Rafael Ribó ha lliurat avui a la presidenta del Parlament, Núria de Gisbert, l’Informe sobre el preu dels transports públics amb la recomanació d’adaptar les tarifes del 2015 a la realitat social. De fet, el Síndic alerta, amb aquest informe, que els increments continuats dels últims anys dels títols de transport integrats afecten, fins i tot, l’exercici efectiu del dret a la mobilitat.

Es recull així la principal demanda que fa la plataforma però amb unes concrecions com substituir la T-50/30 per una T-40/30, més adequada a la pauta habitual de dos desplaçaments diaris o no pujar el preu de la T-10, el títol més comú, per sobre de l’IPC. A més, el Síndic recomana que els descomptes per a persones en situació d’atur s’ampliïn a les prestacions contributives per desocupació inferiors al salari mínim interprofessional.

Entre les altres propostes a destacar, el Síndic de Greuges defensa fer efectiva de forma immediata l’homogeneïtzació de les tarifes socials entre els diferents operadors; fomentar entre les empreses que presten serveis de transport públic l’adhesió a l’arbitratge de consum; buscar la forma d’emetre duplicats de títols quan són objecte de pèrdua o robatori; millorar els serveis d’atenció i reclamació als usuaris o assegurar que les noves tarifes incloguin una memòria participativa que identifiqui i avaluï les iniciatives aportades per la ciutadania.

*Veure l'informe complet del Síndic de Greuges.

14 de juliol de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios