www.elllobregat.com
Gavà reobre el cas de l’atropellament de tren de Castelldefels, el pitjor accident ferroviari de Catalunya

Gavà reobre el cas de l’atropellament de tren de Castelldefels, el pitjor accident ferroviari de Catalunya

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El jutjat d’instrucció 1 de Gavà demana identificar el responsable de seguretat d'aquella nit i obre així el cas sobre l’atropellament al baixador de Castelldefels l’any 2010, on van morir 12 persones i 17 van resultar ferides
Mai s’oblidarà la revetlla de Sant Joan de l’any 2010 ni a Castelldefels ni més enllà de la comarca. El pitjor accident ferroviària de la història de Catalunya s’emportaria la vida de 12 persones al baixador de Castelldefels. Quatre anys després, amb un procés judicial d’anades i tornades, la titular del jutjat d’instrucció 1 de Gavà torna a obrir aquest cas que podria tenir alguns serrells solts. La jutge ha acceptat la petició sobre imputacions d’alguns familiars de les víctimes i, de fet, ha demanat identificar al principal responsable de seguretat al baixador aquella nit. Amb aquest nou rumb de la Justícia, doncs, es rebutja la voluntat de la Fiscalia i dels responsables de Renfe i Adif d’arxivar la causa.

Tot va ocórrer la nit del 23 de juny de 2010. La platja de Castelldefels és una de les més transitades per la revetlla i el tren, el millor mitjà per arribar-hi. A causa de la multitud que va baixar del tren, diversos joves van decidir creuar directament les vies just quan passava un tren de rodalies a alta velocitat. Dotze persones van morir i disset van resultar ferides.

Només un mes després de l’accident, aquest mateix jutjat va decidir arxivar la causa atribuint els fets a la imprudència dels joves; però, l’Audiència de Barcelona estimaria posteriorment que s’havia d’obrir el cas, que quedaven coses pendents. Gavà, després d’una investigació per on passarien diferents testimonis, tornava a tancar la causa i rebutjava imputar, entre d’altres, al conductor. Novament, el jutjat parlava de ‘negligència’ i estimava que no es van incomplir les normes de trànsit ferroviari. Però, com ja va passar al 2010, just l’any passat el cas topava amb l’Audiència provincial que demanava reobrir el cas per segona vegada.

Ara, després de diferents canvis de jutges a Gavà, es confirma que continuarà la investigació per conèixer tots els extrems del cas. Sobta que per dues vegades l’Audiència de Barcelona hagi demanat obrir el cas. O bé des del punt de vista del trànsit ferroviari o bé des de la vessant de la seguretat es podrien haver comés irresponsabilitats, per les quals ningú ha respòs. Aquest últim aspecte guanya pes després que la titular del jutjat hagi demanat identificar al responsable de seguretat de l’estació aquella nit. Aquest divendres ja ha citat a declarar a quatre testimonis, alguns dels quals ja havien declarat durant la instrucció del cas.

16 de juliol de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios