www.elllobregat.com

Creix, per primera vegada des de la crisi, el nombre d’empreses del Baix Llobregat i L’Hospitalet

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Tot i el creixement moderat del 0’7%, la xifra pot representar un canvi de tendència definitiu a la comarca i a l’Hospitalet
Les sensacions d’optimisme en l’economia deixen de ser cada cop més, precisament, només sensacions per convertir-se en dades positives que fan pensar que el canvi de tendència és una realitat. L’Informe de Cojuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat corresponent al segon trimestre de 2014 recull que, per primera vegada des de l’inici de la crisi, ha crescut el nombre d’empreses tant al Baix Llobregat com a L’Hospitalet en la seva taxa de variació interanual.

Segons l’informe i els comptes de cotització a la Seguretat Social, el nombre d’empreses va créixer en 71 el primer trimestre, acumulant així dos trimestres consecutius de creixement. La variació interanual se situa per primera vegada en terreny positiu des de que es va iniciar la crisi, malgrat que amb un creixement moderat, del 0,7%, però que podria suposar un canvi de tendència, impulsat per la bona posició des de la qual parteixen les empreses de la comarca, que, juntament amb el Maresme, Barcelonès i Garraf concentren el major nombre d’empreses creades, segons estudi Inicia de l’Observatori d’Empresa i Ocupació. Les activitats que han aglutinat la major creació d’empreses aquest primer trimestre, en comparació amb l’anterior, són les activitats relacionades amb la construcció, la venda i reparació de vehicles a motor, les lligades a la informació i les comunicacions, com ara els serveis de tecnologies de la informació, les arts gràfiques i suports enregistrats o les lligades als productes minerals.

Per contra, el sector més lligat al comerç i als serveis de menjar i begudes registra un retrocés en el nombre d’empreses creades en el trimestre.

L’Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat del 2n trimestre 2014 analitza també la recuperació del mercat laboral i el canvi en l’oferta productiva a L’Hospitalet i el Baix Llobregat, un possible fi de l’ajust immobiliari a la zona i la millora de les expectatives del sector exportador a Catalunya, tot en un context econòmic en que el PIB de Catalunya mostra una reactivació de la demanda interna, la recuperació de l’economia espanyola s’intensifica i el BCE adopta mesures extraordinàries per estimular l’economia.

16 de juliol de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios