www.elllobregat.com

L’outlet de Viladecans posa en risc el comerç de proximitat del Baix

jueves 31 de julio de 2014, 18:29h
ERC de Viladecans reclama l’Ajuntament i a la Generalitat que aclareixin l’impacte que tindrà el futur Outlet de Viladecans sobre el comerç de proximitat del Baix Llobregat
La diputada d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha reclamar a l’Ajuntament de Viladecans i a la Generalitat de Catalunya que aclarissin l’impacte que tindrà el futur centre comercial Viladecans The Style Outlets sobre el comerç de proximitat del Baix Llobregat.

A proposta d’ERC, el Parlament ja va aprovar una resolució el mes de novembre de 2013 on demanava que l’Ajuntament de Viladecans reconsiderés la implantació del Viladecans The Style Outlets i adoptés mesures reals i efectives a favor del comerç urbà de proximitat.

La mateixa resolució instava la Generalitat a afavorir amb accions concretes el comerç de proximitat del Baix Llobregat; a contrarestar l’impacte negatiu de la implantació de l’outlet en cas que s’acabés duent a terme; a blindar el model de comerç de proximitat; a impedir l’atorgament de llicències a projectes que vagin en contra d’aquest model; i a vetllar per la reserva d’espais destinats a projectes industrials, de recerca, desenvolupament i innovació.

Esquerra constata com el comerç local del Baix Llobregat ha hagut de sobreviure a l’amenaça constant de nombrosos centres comercials arran de la C-32 i ara ha de veure com, en un context de crisi que ha ferit greument els nostres models de ciutat, també haurà de fer front a un greu impacte com serà l’outlet de Viladecans.

Aquest projecte esdevé una esperança per a moltes famílies per la promesa de llocs de treball. Ara bé, la creació d’aquests llocs de treball pot comportar l’eliminació de molts d’altres en el comerç de proximitat i la desertització de les ciutats de l’entorn. Segons aquest partit, el comerç de proximitat és un element bàsic per al model de pobles i ciutats catalanes, una garantia per a la cohesió social i una necessitat per a la vitalitat dels municipis.

De par aeroespacial a outlet

Tot i que el projecte d’implantació del Viladecans The Style Outlets disposa de la llicència comercial i de contracte de compra-venda dels terrenys de l’INCASÒL a l’empresa impulsora de l’outlet, ERC critica que els terrenys de Ca n’Alemany perdin la seva vocació industrial, de recerca i investigació, tal com estava previst des del 2003 amb la intenció de crear-hi un parc aeroespacial.

Segons diue ERC en un comunicat, entenen que cal protegir el comerç de proximitat i cal apostar per un model econòmic comarcal que tingui la indústria en l’eix central. No podem continuar convertint la comarca en un centre logístic sense creació de valor afegit. S’ha de treballar per sortir de la crisi, pensant en el mitjà i llarg termini, aprenent dels errors del passat i protegint el patrimoni econòmic que tenim i els espais necessaris per al desenvolupament productiu i industrial, com són el parc agrari, la indústria i el teixit comercial urbà que ha caracteritzat històricament la comarca i que genera riquesa i llocs de treball al nostre territori.

Malauradament, les compareixences no han respost tots els dubtes existents, i l’alcalde de Viladecans s’ha limitat a fer reflexions generals i a remetre’s a estudis d’impacte que encara no s’han conclòs. Així doncs, malgrat les concretes preguntes establertes per la diputada d’ERC, Anna Simó, resten sense ser resolts els dubtes sobre com afectarà a la ciutat de Viladecans i a la comarca del Baix Llobregat l’impacte d’aquest macroprojecte comercial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios