www.elllobregat.com
Castelldefels acomiada als vuit nens i nenes saharauis

Castelldefels acomiada als vuit nens i nenes saharauis

martes 19 de agosto de 2014, 18:54h

Aquest divendres s’organitzarà un berenar de comiat dels diferents nens i nenes que han passat dos mesos a la ciutat, gràcies al programa Vacances en Pau de l’Associació Castelldefels Sàhara

Heimu, Futeya, Ehyeiba, Chej, Mojtar, Moulud, Seif i Sidi. Aquestes tres nenes i aquests tres nens del Sàhara han estat els verdaders protagonistes del programa Vacances en Pau, organitzat per l’Associació Castelldefels Sàhara, i que ha permès a aquests infants una estada de dos mesos a la ciutat. Estada que aquesta setmana veurà el seu punt final amb un comiat a la Biblioteca Platja de la ciutat, on hi haurà una darrera sorpresa pels petits, a més d’un berenar organitzat amb la col·laboració de les vuit famílies d’acollida.

El programa té, d’una banda, una vessant que controla i millora la salut dels refugiats saharauis; i, d’altra, una plena d’activitats d’oci i entreteniment. Així, han tingut l’oportunitat de fer-se revisions mediques complertes al Cap El Castell; l’òptica Gil de Castelldefels i el Consultori dels Drs Arranz & Ayllón també han col·laborat, com és habitual, per resoldre incidències mèdiques i, enguany, com a novetat, la perruqueria Elvira i Actual han sanejat i tallat el cabell als infants.

Però també s’ho han passat d’allò més bé, gràcies a activitats com el Casal de Paranens on han pogut interrelacionar-se amb nens i nenes de Castelldefels. L’Associació també ha promogut activitats com va ser la Festa Procolonies el passat 21 de juliol que va comptar amb la col·laboració d’Abracces Cappoeira, Zumbafels, el Bar Rosita i Teleservicio Garcia, o com la Festa Comiat que es prepara pel proper divendres 22 d’agost. Han estat partícips del Dissabte Solidari el 26 de juliol; van assistir a Lleida a la Festa Central dels infants saharauis de Catalunya i també van tenir la oportunitat de participar a Gavà a un partit de futbol solidari amb diferents equips del Baix Llobregat.

Amb tot, un estiu diferent per aquests nens i nenes que viuen en una difícil realitat enmig d’un desert, literal, però també en un desert d’oportunitats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios