www.elllobregat.com
Nou sistema de puntuació de l’esport escolar

Nou sistema de puntuació de l’esport escolar

miércoles 17 de septiembre de 2014, 02:42h
La Secretaria General de l’Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya promouran els valors educatius de l’esport amb un nou sistema que té en compte l’actitud
El secretari general de l’Esport i president del Consell Català de l’Esport, Ivan Tibau, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, van segellar un acord per establir un nou sistema de puntuació i classificació de l’esport escolar a partir de la propera temporada, segons el qual no només es tindran en compte els resultats, sinó també les actituds dels jugadors, entrenadors i el públic.

L’acord referma, per una banda, l’aposta de l’executiu català per la promoció de l’esport escolar, i de l’altra, el compromís de la UCEC en l’impuls, la promoció i la col·laboració de l’esport escolar, així com el suport a la coordinació dels consells esportius. El nou sistema és fruit d’un protocol d’intencions signat entre la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la UCEC.

El protocol marca com un dels objectius principals la promoció conjunta del model d’esport en edat escolar, basat en els valors educatius de l’esport, en el foment dels hàbits saludables, i en la introducció progressiva d’una oferta poliesportiva destinada a les etapes d’iniciació esportiva.

En aquest sentit, Consell Català de l’Esport i Consells Esportius han arribat a l’acord de preparar un projecte pilot per a la implementació d’un programa de valors dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya per formular un nou sistema de puntuació i classificació que integri indicadors referits a valors i comportaments dels participants. A la pràctica, això significa que, a més de la puntuació esportiva, en els resultats i classificacions de les competicions dels Jocs Esportius es tindran en compte les actituds personals i les col·lectives, així com el joc net. Durant la propera temporada esportiva s’iniciarà una experiència pilot en un mínim del 50% dels consells esportius de Catalunya, a totes les demarcacions territorials, i en un mínim d’una categoria i d’una tipologia d’esport.

Un altre dels aspectes importants del protocol signat és que els Consells Esportius col·laboraran en la implementació d’un programa pilot de foment dels hàbits saludables per a infants, adolescents i joves dins dels programes dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i del Pla Català d’Esport a l’Escola.

La Secretaria General de l’Esport i la UCEC mostren a través d’aquest protocol la voluntat de continuar treballant conjuntament en la implementació del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya i en el desenvolupament dels programes d’Esport Escolar de la Generalitat, instruments que s’han de preservar per seguir millorant el servei envers els nostres infants, adolescents i joves, i per establir els fonaments per a l’esport en edat escolar dels propers anys.

La Secretaria General de l’Esport reconeix les activitats de la UCEC com activitats d’utilitat pública i d’interès social, en el marc de la finalitat pública de promoure l’esport escolar. És important ressaltar que en aquesta activitat de suport a l’esport escolar, la UCEC i els Consells Esportius han esdevingut un referent singular a Catalunya.

Per la seva banda, la Unió de Consells Esportius de Catalunya ha mostrat la seva satisfacció perquè es fa un nou pas endavant en el model d’esport en edat escolar a Catalunya, un model singular, de valors socials i educatius, que fa possible a tot el territori català la màxima participació d’infants, adolescents i joves, més enllà de les seves capacitats.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios