www.elllobregat.com

Arriba l’Hospitalet més emprenedor

martes 23 de septiembre de 2014, 13:36h
L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament presenta un paquet de d’activitats i propostes per fomentar l’emprenedoria a la ciutat
Consolidat el clúster empresarial al voltant de la Plaça Europa, és el moment d’ajudar els emprenedors. Ja ho va dir, en declaracions a El Llobregat, l’ex-president de Joves Empresaris de PIMEC a la comarca, Guillermo Muñoz, ara a la Comissió Executiva de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet: “Que de ser emprenedor a ser empresari, hi ha només un pas... Això és fals. El 70% dels emprenedors que intenten muntar la seva empresa fracassen. És la prova de que no és tan fàcil”, deia Muñoz. Hi ha un vincle entre l’empresari i l’emprenedor però no funciona com autèntics vasos comunicants; cal defensar ambdós pilars.

En aquest sentit, la ciutat de L’Hospitalet oferirà en aquest darrer trimestre de l’any tot un paquet d’activitats i propostes adreçades als emprenedors, autònoms i microempreses, per tal de millorar el teixit productiu de la ciutat i dinamitzar l’economia local i del territori. De la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació es vol fomentar aquesta cultura emprenedora –amb moltes mancances al nostre país- i projectar-la com una sortida professional més. “En aquest país, el fracàs està molt malament vist. Als Estats Units, el 80% dels emprenedors que fracassen tornen a arrencar amb èxit; aquí no arriba al 20%”, defensa Miquel Camps, president de PIMEC Joves Empresaris.

El consistori ha aprovat quatre tallers i quatre cursos adreçats tant a empresaris com a emprenedors. Els tallers, que es desenvolupen en una sola sessió, abasten diferents aspectes i ofereixen eines i solucions a l’hora d’emprendre, amb temes com Claus per convertir una idea en negoci (26 de setembre); Màrqueting amb pocs recursos (30 de setembre); Tècniques per consolidar l’empresa (2 d’octubre), i Les errades més freqüents de les persones emprenedores (7 d’octubre).

Els cursos, repartits en diversos dies, seran: Vols trobar el teu model de negoci? T’ajudem, a partir del 10 d’octubre; Com gestionar la comptabilitat d’un petit negoci, a partir del 21 d’octubre i fins al 7 de novembre; Estàs pensant a obrir una botiga on line? T’expliquem les claus per fer-ho bé, des del 14 de novembre fins al 27, i Eines de finançament per a cooperatives, el mes de novembre.

Dins de la proposta formativa, aquest mes de setembre ja s’ha posat en marxa la segona edició del Curs de gestió de la innovació urbana i smart cities, emmarcat dins del projecte L’H ciutat intel•ligent, que té com a objectiu estimular el creixement econòmic i l’ocupació, mitjançant la transformació de la ciutat cap a una veritable ciutat intel•ligent i sostenible per als ciutadans i les empreses. El curs consta de 200 hores lectives i de 40 hores de pràctiques en empreses.

Pel que fa al foment de l’emprenedoria entre els estudiants, un dels objectius amb què treballa l’Ajuntament per estimular els més joves en cultura emprenedora és impulsar diferents projectes adreçats a diferents grups d’edat i cicles formatius. Durant el mes de setembre, s’iniciaran els tallers per als alumnes de cicles formatius de grau superior de 8 instituts de L’Hospitalet que participen en el Concurs de joves emprenedors i emprenedores de projectes empresarials, en els quals es treballarà sobre com elaborar un projecte empresarial o la gestió d’una empresa, que els facilitarà i oferirà recursos per a crear el seu projecte a l’hora de participar en aquest concurs que es desenvolupa durant tot l’any escolar. També durant aquest quadrimestre, es durà a terme en cinc escoles de primària —Bernat Desclot, Milagros Consarnau, Pompeu Fabra, Provençana i Gornal— el projecte Cultura emprenedora a l’escola, adreçat a alumnes de cinquè i sisè, en què els joves han de crear un projecte empresarial des de la idea inicial de cooperativa fins a la venda pública dels productes elaborats.

Aquest mateix projecte, que ha tingut tan bona acollida, és el model que serveix per al programa EJE (Empresa jove europea), adreçat a alumnes de tercer de secundària per fomentar la cultura emprenedora a l’escola. En aquesta primera experiència hi participen dos instituts de la ciutat: Bellvitge i Europa.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios