www.elllobregat.com

Cornellà recorrerà a la via judicial si la Generalitat no paga el deute pendent de les escoles bressol

viernes 26 de septiembre de 2014, 11:03h

L’Ajuntament requerirà 826.000 euros del curs 2011-2012 al departament d’Ensenyament i si aquest ho desestima, l’ens municipal obrirà la via contenciós-administrativa contra l’administració autonòmica

“Es tracta d’una situació inaguantable”. Així s’ha expressat el mateix alcalde de la ciutat, el socialista Antoni Balmón, després de confirmar la nova decisió del consistori. L’Ajuntament de Cornellà requerirà a la Generalitat de Catalunya el pagament de 826.000 euros -més els interessos legals que corresponguin-, deute pendent des de 2011-2012 pel sosteniment de les escoles bressols municipals.

En el cas que el departament d’Ensenyament desestimi el requeriment de l’Ajuntament, el Ple ha acordat presentar un recurs per la via contenciós-administrativa davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “A part del problema de no comptar amb el finançament que li correspon a la Generalitat des de ja fa quatre cursos, el més greu és que no sabem quants diners ens corresponen pel curs 2014-2015. I tot i això, les escoles de l’Ajuntament continuen funcionant, el seu personal continua treballant i la major part de la falta d’inversió de l’altra administració l’assumim nosaltres”, ha explicat Balmón.

S’estima que en el cas de les escoles Bressol (a Cornellà hi ha vuit) el deute acumulat podria superar els 3.307.200 euros; però no és l’únic concepte pendent. Segons fonts municipals, es calcula que la Generalitat podria deure a l’ens municipal més de 12 milions d’euros.

L’acord ha estat aprovat amb els vots del grup socialista i el suport d’Iniciativa-EUiA i del Partit Popular. CiU ha preferit abstenir-se.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios