www.elllobregat.com
Ultimàtum dels Ajuntaments pel deute de les escoles bressol

Ultimàtum dels Ajuntaments pel deute de les escoles bressol

martes 30 de septiembre de 2014, 11:47h
Fins a 36 municipis catalans, nou dels quals de la comarca, inicien els tràmits de la via del recurs contenciós administratiu contra la Generalitat de Catalunya per demanar el pagament de les partides pactades
Ja ho avançàvem fa pocs dies amb l’exemple de Cornellà que aprovava en Ple Municipal aquesta possibilitat. Doncs bé, avui s’ha confirmat que 36 municipis -tots formen part del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Educació a Catalunya- han presentat (o ho faran els propers dies) un escrit al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya reclamant el pagament del deute concret pel que fa les partides pel funcionament de les escoles bressol municipals. Segons denuncien els consistoris, des de l’any 2011 i fins l’actualitat, Ensenyament no ha fet cap aportació econòmica tot i el compromís mantingut fins el curs 2011-2012; un deute que ascendeix a 11,1 milions d’euros.

Amb aquest escrit s’inicien els tràmits per obrir una via judicial. Aquest document servirà d’ultimàtum per a l’ens autonòmic; si no dóna resposta en el termini d’un mes, els municipis presentaran definitivament el recurs contenciós administratiu per tal de complir l’acord.

“La Generalitat està incomplint els compromisos adquirits amb els ajuntaments. En els darrers anys, el finançament per part del Govern autonòmic de les places de 0 a 3 anys ha passat de 1.800 euros per alumne i any a zero euros en l’actualitat”, ha dit la presidenta del Fòrum i alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín. “Els governs locals veiem amb preocupació aquesta situació, que és insostenible per als ajuntaments i per a les famílies i que, a més, compromet la igualtat d’oportunitats i la conciliació laboral i familiar”. Fins ara, set ajuntaments de manera individual (quatre dels quals, de governs socialistes, formen part de la comarca: L’Hospitalet, Esplugues, Sant Joan Despí i Cornellà) i 29 de manera conjunta signaran aquest escrit. En total, representen una població de quasi dos milions de catalans.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios