www.elllobregat.com

Celebració doble a la Festa de Tardor de Sant Feliu de Llobregat

miércoles 08 de octubre de 2014, 13:01h
La capital de la comarca commemora enguany els 20 anys del seguici i els 30è aniversari del correfoc
Des d'aquest dijous 9 i fins al diumenge 12 d'octubre, Sant Feliu acull el gruix de les activitats de la Festa de Tardor 2014. El programa d'activitats inclou actes als barris amb propostes per a tots els públics per tal que la festa es pugui viure amb intensitat a tota la ciutat. Enguany, en el marc de la festa es commemoren també els 30 anys de correfoc i els 20 anys de seguici, juntament amb els 30 anys de la Garsa i dels grallers. Precisament, el Palau Falguera acull una exposició que es pot visitar fins al 19 d'octubre on es fa un recorregut per la història i les característiques d'aquestes cites festives.

Dijous 9, a les 19.45 h, s'inicia oficialment la celebració amb el lliurament del Mocador d'Honor des del balcó de l'Ajuntament a Manel Carpi per la seva contribució en la consolidació de la Festa de Tardor com un espai de participació ciutadana. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

Divendres 10, tindrà lloc un dels actes de foc que més atrau la mainada, el correfoc infantil que s'iniciarà a les 18 h a la pl. Estació. La música i el ball caracteritzaran la XI Mostra Internacional de Folklore Tradicional, que es podrà veure a la pl. Lluís Companys, a partir de les 19.30 h. A la nit, l'oferta d'activitats inclou el concert del cicle Contrabaix a l'Ateneu Santfeliuenc, on Mazoni presentarà nou disc, i també el concert de punk rock a la pista coberta de la riera de la Salut. Alhora, hi haurà varietats i humor al Centre Cívic Roses i discomòbil al carrer Joan Maragall.

Dissabte 11, tindrà lloc la tradicional bicicletada, amb sortida i arribada a la plaça Alfons Comín, a les 10.30 h, pels infants de fins a 11 anys i, a les 11 h, pels més grans de 12 anys. A part, durant tot el dia, tant dissabte com diumenge, el passeig del Comte de Vilardaga del Mas Lluí recordarà l'Edat Mitjana amb motiu del Mercat medieval. A les 11.30 h s'iniciarà la cercavila de gegants i bastoners que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat. A partir de les 19 h s'iniciarà la tabalada i la cercavila dels grups de percussió, com a acte previ a l'inici del correfoc a la pl. Vila, a les 20.20 h. A les 20 h també comença l'actuació dels quadres flamencs de la Peña Cultural Recreativa Luis de Córdoba, a la pista de lleure de la riera de la Salut. El concert de la Festa de Tardor "Sant Feliu Sona" aplegarà alguns dels grups i cantautors locals més reconeguts com ara OBK, The Soul Mamas, l'intèrpret Nagore i la formació vinculada a la cultura reggae Rising Vybz. Serà un concert gratuït a la pl. Lluís Companys. Una altra proposta musical és el Festival Techouse&Techno “Addict Sound” que es podrà veure a la pista coberta de la riera de la Salut.

El diumenge 12, a partir de les 9 h del matí i fins a les 14 h se celebra una jornada de portes obertes al Complex Municipal de Piscines. A més, els aficionats als vehicles de motor podran fer un tomb pels jardins del Palau Falguera i contemplar la concentració de cotxes i motos antigues que organitza el Motor Clàssic Sant Feliu. A partir de les 12 h s'iniciarà la cercavila de les colles amb la presència de gegants, diables, tabalers i esbarts, entre altres. La fira d'adopció d'animals s'instal·larà enguany a l'espai exterior del nou Centre Cívic Les Tovalloles, a la riera de la Salut, amb l'objectiu d'intentar trobar una família a gossos i gats abandonats. A les 18 h es posarà en marxa la Fest&Ball, una proposta musical que ambientarà la pl. Lluís Companys amb l'actuació de grups locals i convidats. Més tard, a les 20 h, la plaça de la Salut acollirà una nova edició de la Nit de foc amb els Diables de la Salut. A més, durant tots els dies estarà oberta la fira d'atraccions al carrer Mataró.


Consumicions i tapes a bon preu amb el 'Canya Sant Feliu'

Per quart any consecutiu, la Festa de Tardor repeteix la campanya 'Canya Sant Feliu'. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport del Consorci de Comerç, compta enguany amb la participació d'una trentena de bars i restaurants de la ciutat que ofereixen des d’aquest dilluns i fins al diumenge 12 d'octubre una canya de cervesa i una tapa per només 1,50 €. L'objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer. La promoció es farà de 13.30 a 15 h i de 20.30 a 22 h. Més informació: www.santfeliu.cat/festadetardor
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios