www.elllobregat.com

La Confluència Social de les Esquerres a Molins de Rei ja treballa per la possible candidatura unitària a les municipals

miércoles 08 de octubre de 2014, 16:37h
“Queden obertes totes les fórmules, des d’una candidatura unitària de les esquerres de Molins de Rei davant les eleccions municipals del maig de 2015, fins a acords programàtics i de compromisos en consens, o altres vies d’entesa fruït d’una confluència de les esquerres”.

Així recull el grup promotor de Confluència Social de les Esquerres a Molins de Rei aquesta possibilitat, en una de les conclusions extretes de la primera jornada organitzada per la plataforma. La Sala d’Actes de la Federació Obrera va aplegar a una vuitantena de persones vinculades a quasi totes les forces polítiques de l’esquerra present a la vila, a més de representats d’entitats locals i del ‘Procés Constituent’. D’altra banda, molts ciutadans van voler participar en aquest primer debat “intens i amb nombroses intervencions”, segons els organitzadors, i que va reunir el consens unànime davant el deteriorament de la economia i els drets socials de la ciutadania en aquests últims anys.

Per lluitar contra l’status quo existent, ‘Confluència Social’ va defensar treballar conjuntament per construir alternatives sòlides d’esquerres. Per això, no es descarta una candidatura unitària de totes les esquerres de Molins de Rei per a les pròximes eleccions municipals que es celebraran el 2015 i trencar amb la situació que es va donar a la darrera legislatura.

;A Molins de Rei hi ha fins a sis grups municipals, quatre teòricament d’esquerres (PSC, CUP, Iniciativa i la coalició d’Esquerres per Molins de Rei), davant els dos grups de dretes (CiU i PP). Tot i això, l’alcalde és, ara mateix, Joan Ramon Casals de Convergència i Unió després del pacte sociovergent que a principi de legislatura van fer PSC i CiU per aprovar una coalició de govern en la que compartirien l’alcaldia. Xavi Paz (PSC), ara primer tinent d’alcalde, va ser alcalde fins el 2013, any que deixava pas al seu soci de govern.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
1 comentarios