www.elllobregat.com
L’Agència Catalana de l’Aigua millora tres estacions d’aforament del riu Llobregat
Ampliar

L’Agència Catalana de l’Aigua millora tres estacions d’aforament del riu Llobregat

miércoles 15 de octubre de 2014, 17:17h
El cost total de la inversió ascendeix a 72.600 euros per optimitzar el funcionament de set estacions d’aforament catalanes, tres de les quals pertanyen al riu Llobregat: Sant Sadurní D’Anoia, Castellbisbal i Pont de Vilomara
El riu Llobregat no és un riu fàcil. A més dels alts nivells de sal o la seva qualitat dubtosa en termes de contaminació –abans de passar els tractaments d’ATLL (Aigües Ter Llobregat-, una de les característiques seves és el seu ràpid canvi del cabal de l’aigua. Igual que creix ràpidament el nivell del riu amb episodis de pluja, descendeix quan el cel és clar. Doncs bé, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat reparar, millorar i optimitzar fins a set estacions d’aforament; és a dir, els dispositius situats en un punt del corrent per mesurar-ne el cabal i el nivell del riu.

D’entre les set estacions, tres es troben al llarg del riu Llobregat, en concret, a Sant Sadurní d’Anoia, Castellbisbal i Pont de Vilomara. Fogars de la Selva (riu Tordera), Jorba i Martorell (riu Anoia) i Montacada i Reixac (riu Ripoll) completen la llista. En total, 72.600 euros per la millora d’aquests dispositius que recull tot un procés de retirada de vegetació i restes d’àrids fins a la seva optimització i adequació o la recalibració dels sensors, entre altres mesures.

Aquests treballs, que tenen un termini d’execució de 4 mesos, s’engloben dins les tasques que l’ACA desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora funcional i tecnològica d’infraestructures de control de la seva propietat, amb l’objectiu de garantir una correcta informació en temps real de diverses variables de control hidrològic de gran importància per a la gestió dels recursos hídrics i episodis d’avinguda a les conques internes de Catalunya.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios