www.elllobregat.com
FGC unirà les dues xarxes de ferrocarrils
Ampliar

FGC unirà les dues xarxes de ferrocarrils

jueves 16 de octubre de 2014, 17:11h
El departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat avui un estudi informatiu que recull la construcció de quatre quilòmetres nous de la línia Llobregat-Anoia amb tres parades noves entre Plaça Espanya i Gràcia
És, segurament, una de les poques mancances que té la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: totes les línies del nexe de Plaça Espanya estan separades de les que neixen a Plaça Catalunya. Dos nexes, amb dues xarxes per arribar a comarques com el Baix Llobregat, Bages, l’Anoia i el Vallès Occidental, respectivament. Això pot tenir, des d’avui, data de caducitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presentat avui un estudi informatiu que pretén allargar la línia del Llobregat-Anoia fins a la línia de Barcelona-Vallès.

Amb un tram més de quatre quilòmetres, el projecte té previst instal•lar tres noves estacions de FGC; a saber: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. En aquesta darrera estaria l’enllaç per fer el trasbord a la línia del Vallès. A més, l’estació de la Plaça Espanya seria remodelada totalment, tant pel que fa el vestíbul com l’intercanviador amb el metro.

Amb aquesta reforma, que tindria un pressupost de 321 milions d’euros, es podria recaptar –s’estima- fins a 14 milions de passatgers més. Actualment, la línia Llobregat-Anoia d’FGC té en servei 98 quilòmetres i comprèn 42 estacions, amb una demanda de 23 milions de viatgers anuals. La línia Barcelona-Vallès, de la seva banda, compta amb 45 quilòmetres en servei i 32 estacions –que s’ampliaran amb els perllongaments en marxa a Terrassa i Sabadell– i registra uns 57 milions d’usuaris l’any.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios