www.elllobregat.com
Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem s’alien per convertir-se en el pal de paller del socialisme sobiranista al Baix Llobregat
Ampliar

Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem s’alien per convertir-se en el pal de paller del socialisme sobiranista al Baix Llobregat

viernes 17 de octubre de 2014, 13:30h
Les tres entitats polítiques signen un manifest de confluència per treballar conjuntament a nivell comarcal
"Ens comprometem a iniciar un procés de construcció de l'espai socialista, amb vocació majoritària i de govern, per a la comarca del Baix llobregat que esdevingui referent dels anhels d'emancipació social i nacional dels socialistes sobiranistes del territori". Amb aquestes paraules ha presentat, Manuel Monllaó, coordinador territorial de Moviment Catalunya, el nou projecte conjunt que servirà del pal de paller del socialisme catalanista a la comarca.

Si hi ha un partit a qui li ha agafat a contrapeu el procés sobiranista és el Partit Socialista de Catalunya. La divisió interna ha deixat palesa tot un col·lectiu defensors del socialisme i del catalanisme que no té espai a l’actual partit socialista. Per recuperar aquest tram del pantone polític, Nova Esquerra Catalana (NECat), Moviment Catalunya i el Moviment Avancem han signat, aquest cap de setmana a Molins de Rei, un manifest de confluència al Baix Llobregat per defensar i treballar conjuntament pel socialisme catalanista a nivell comarcal. "És l'única alternativa viable per a dotar de contingut polític les administracions de proximitat, malgrat l'ofensiva centralista de l'estat espanyol de buidar de continguts els Ajuntaments; volem un nou Baix Llobregat per a fer possible un nou país, i ho hem de fer junts els sociaistes sobiranistes".

L'acte va comptar amb la presència de l'eurodiputat Ernest Maragall, antic membre del Partit Socialista, ara a les files de Nova Esquerra Catalana, que va donar suport a la iniciativa tot i que també en va criticar un aspecte: "L'únic criticable del manifest és que encara hi hagi tres sigles en lloc d'una; ja li trobarem entre tots un nom", va exclamar Maragall.

Aquest manifest és el punt de partida de les tres organitzacions polítiques per anar a les Eleccions Municipals amb una llista conjunta. No és la primera vegada que els tres col·lectius s’alien per treballar conjuntament. Ja al mes de setembre d’enguany van signar la Declaració política per la confluència del socialisme catalanista: dret a decidir i alternativa d’esquerres.

A dalt poder veure el manifest complet signat pels tres col.lectius.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios