www.elllobregat.com

Urbanisme a Sant Boi

Carta del lector

miércoles 22 de octubre de 2014, 17:44h
Els propietaris dels terrenys situats a Sant Boi a les faldes de l’ermita de Sant Ramon on Red Eléctrica de España vol construir-hi una línea eléctrica aérea i subterrània de baixa tensió que va de Sant Boi fins a Begues, estem emprenyats per com s’està instal·lant aquesta infraestructura.

Com a propietaris si cal fer una infraestructura necessària, no ens hi podem oposar, però sí que podem intentar que s’apliqui una mica de sentit comú, que tot i ser el menys comú de tots els sentits, no veiem com l’aplica REE i com se’l deixa aplicar l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Ens preguntem :

-Per què no es fa pujar la línia per la pista que hi ha a la carena, just en la partió amb el terme municipal amb Viladecans, i es desplaça 50 mts els recorregut previst. Suposem que la pista forestal deu ser pública i no cal expropiar ni indemnitzar a propietaris i donaria accés a l’obra.

-Per què no se soterra la línia en la seva totalitat o com a mínim en el seu pas per la muntanya de Sant Ramon, en comptes de fer-hi una nyafa amb les torres i l’estesa de cable, empitjorant skyline de Sant Boi ja força malmès per totes les línees d’alta tensió de l’estació transformadora.

-Per què REE no pagar el que li toca per fer unes instal·lacions en condicions. Els propietaris ens quedem amb un terreny rústic, destrossat pel pas d’una línia elèctrica aèria. La indemnització fa riure, obligant-nos a posar els corresponents recursos.

No entenem com l’Ajuntament sent el principal propietari afectat, no es quadra davant REE i l’obliga a aplicar el sentit comú. De mica en mica, per no fer les infraestructures amb una mica mes d’ambició en el sentit que l’obra quedi ven integrada en el paisatge, anem trinxant el territori de Sant Boi fins que ja no en quedi res digne de ser observat per nostres ulls.

Joan Vinyes i Calvés

Propietari afectat

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
1 comentarios