www.elllobregat.com

L’AMB confia en els joves per millorar la mobilitat metropolitana

miércoles 22 de octubre de 2014, 18:45h
El concurs 'Passatges Metropolitans' es convocarà en tres fases amb diferents casos que necessiten una millora de la mobilitat lenta (a peu i en bicicleta)

Sempre hi haurà el debat entre què és millor l’experiència dels professionals ‘senior’ o la saba nova dels joves que arriben amb empenta i sense por a canviar estructures aparentment inamovibles. Doncs bé, davant d’aquesta dicotomia, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat el concurs ‘Passatges metropolitans’ amb el qual joves arquitectes poden presentar les seves idees per millorar la mobilitat metropolitana.

L’AMB ha donat ja el tret de sortida a aquest concurs que té com a objectiu obrir una via de difusió per a nous talents i professionals joves, els quals poden aportar els seus projectes que podrien ser realitat en un futur. ‘Passatges Metropolitans’ està basat en un programa semblant que organitza a París l’Institute pur la Ville en Mouvement (IVM) i se centra en actuacions a escala petita, però que poden millorar substancialment les opcions de mobilitat lenta; és a dir, a peu i en bicicleta. En concret, les bases del concurs permeten aportar idees referents a sis punts com ara la convivència entre trànsit motoritzat i vianants, l’impacte negatiu d’alguna gran infraestructura en els municipis...

Ahir es va presentar la primera convocatòria de les tres que hi haurà als pròxims mesos. Al mes de març es farà entrega dels premis, on s’escollirà un guanyador d’entre 10 finalistes per fase, i qui s’emportarà fins a 3.000 euros en metàl·lic. A més, hi haurà dos mencions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios