www.elllobregat.com
Cornellà, trenta anys fomentant el còmic entre els més joves

Cornellà, trenta anys fomentant el còmic entre els més joves

miércoles 19 de noviembre de 2014, 21:06h
Cornellà s’ha tornat a convertit, una vegada més, en la ciutat bressol de les vinyetes amb una nova edició de la Mostra del Còmic.
Edició especial, a més, perquè la ciutat compleix l’efemèride dels trenta anys. Tres dècades sent capital del còmic amb l’objectiu de fomentar aquest sector entre els més joves.

De fet, la guanyadora del Premi Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’ ha estat la barcelonesa Judith Ballester Villalta, amb 21 anys, gràcies a ‘Nostàlgia’ (a la imatge). La proposta de Ballester fa protagonista a una senyora gran nostàlgica del seu pis on ja no pot viure sola per la seva edat. La tristor i nostàlgia de la senyora es suma a la tendresa dels néts que li preparen una inesperada sorpresa; un còctel d’emocions que conviden a reflexionar sobre la tercera edat i sobre la importància de la família.

La qualitat dels treballs participants han convertit aquest certamen en un dels més importants del sector. Prova d’això són la resta de guardonats a la categoria sènior: Wahab Zeglache per ‘Cronovacaciones’ (millor historieta d’humor); José Antonio Morlesión per ‘Trensueño’ (millor guió); Óstar Martínez Serrano per ‘L’autobús’ (millor historieta en català) o Mario Martínez Peláez per ‘Madres Chuias’ (Premi animació i còmic). Pel que fa els júniors, Elena Cabanzón García, nascuda a Santander i de només 15 anys, ha estat la premiada per ‘Garçon’.

La Mostra organitza diferents activitats als equipaments culturals de la ciutat, on destaquen les exposicions homenatge a Mafalda i El Papus d’alumnes de l’Escola Joso, i d’autors com Josep Homs, Josep Maria Polls i Jordi Sempere, Paco Roca o Sonia Pulido. Pel que fa el cartell, l’autor ha estat José Luis Martín que ha representat una manifestació amb els personatges més famosos del còmic en ‘reivindicació’ d’aquest sector.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios