www.elllobregat.com

Al 2015, puja l’aigua en un 2’47%

miércoles 19 de noviembre de 2014, 21:41h
El Ple del Consell Metropolità de l’AMB aprova l’augment tarifari que afecta a 23 municipis, la majoria del Baix. L’entitat metropolitana fixa els pressupostos del 2015 en més de 755’5 milions d’euros, 637’5 dels quals per AMB.

Novament, les factures dels béns públics són protagonista. El Ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat per 2015 la pujada de la tarifa de l’aigua en un 2’47%. Diversos són els motius, segons la institució; el principal, l’increment del preu fixat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Aigües Ter Llobregat (ATLL), encarregada de la captació, potabilització i subministrament a les empreses distribuïdores. ACA-ATLL ha augmentat aquest preu en un 4’5%, el que repercuteix en el preu final de les tarifes de l’aigua.

D’altra banda, el creixement de l’IPC, el major cost de l’energia elèctrica, l’augment del preu del combustible i la baixada del consum d’aigua per part dels particulars arrodoneixen aquesta pujada del 2’47% a la tarifa de l’aigua. Aquest increment afecta als 23 municipis que reben el servei de l’empresa Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua SA; la gran majoria a la comarca. A més de L’Hospitalet, Begues, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, Pallejà, El Papiol, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans veuran encarida la tarifa de l’aigua. Es salven pocs municipis com El Prat de Llobregat i Molins de Rei que tenen empreses municipals que s’encarreguen de la distribució d’aquest bé.
D’altra banda, el Ple del Consell Metropolità ha aprovat els canvis d’estatuts d’Aigües de Barcelona per introduir la societat Critera CaixaHolding SAU que adquirirà el 15% de les acciones de la societat. Aquestes accions provindran de la participació actual de SGAB, que constitueix l’accionariat actual de la societat, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Per tant, el repartiment d’accions serà del 15% per a l’AMB, el 15% per a Critera CaixaHolding SAU i el 70% per a SGAB. Com a actor públic en aquesta societat, l’AMB, ha d’autoritzar qualsevol modificació dels estatuts, i en el cas present autoritza aquesta venda d’accions. Així mateix, renuncia al seu dret de compra preferent. L’operació tindrà un import de 50.550.000€.

L’AMB incrementa el pressupost
Aquest serà el pressupost total del grup AMB, 637’5 milions d’euros, el que representa un increment del 5’12% respecte el de l’exercici de 2014 (606’5 milions d’euros). Si tenim en compta la resta d’institucions com l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), el de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), així com el del Centre Metropolità d’Informació i Promoció del Transport (CETRAMSA), Transports de Barcelona SA i Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA, la quantitat total arriba als 755’5 milions d’euros.

El Ple fixa diferents línees fonamentals d’actuació que es resumirien en sis grans grups: inversió i gestió del territori (101 M/€); serveis de transport i mobilitat (234 M/€); gestió de residus urbans (155 M/€); cicle integral de l’aigua (64 M/€); despeses de personal, estructura i financeres (56 M/€) i, per últim, aportacions a altres institucions i fons de contingència (14 M/€).

Aquests pressupostos públics són els tercers més importants per quantitat, només després del de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i afecten a 3’2 milions d’habitants de la zona metropolitana. El document va ser aprovat per tots els grups polítics representats, amb l’excepció del Partit Popular.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios