www.elllobregat.com

Salut obre el camí regulatiu dels clubs de cànnabis

miércoles 19 de noviembre de 2014, 22:03h
La Generalitat presenta un codi de 13 criteris per tolerar una associació o club de consum de cànnabis. Aquesta proposta trenca amb l’al·legalitat actual i
consolida els clubs com a espai pel consum
Els clubs de consum de cànnabis tornen a ser d’actualitat. La limitació de les llicències a L’Hospitalet (segon municipi en prendre aquesta mesura després de Castelldefels) va recuperar el debat sobre la regulació d’aquest sector, ara immers a l’al·legalitat però que ha deixat noves batudes a Barcelona per tancar alguns clubs.
En aquest context, la Generalitat de Catalunya ha obert el camí de la regulació amb tot un llistat de criteris orientatius que han de respectar les diferents associacions o clubs socials de consum de cànnabis.

Destaquen cinc mesures de limitació d’accés: ser major de 18 anys; ser consumidor habitual; no ser soci d’altre ‘club’; respectar l’accés exclusiu de socis; i mantenir mesures de control d’accés.

En paral·lel, el Departament de Salut obliga a les associacions a informar i assessorar dels riscos del consum, així com a detectar i fer un seguiment d’un consum problemàtic de
cànnabis. També, es prohibeix el consum d’altres drogues o begudes alcohòliques; i es limita la seva localització que ha de ser allunyada dels centres educatius i sanitaris, així com entre els mateixos clubs. En total, un codi de tretze punts que permeten concretar la regulació i que, per tant, obre la porta al consum legal del cànnabis sense la por a les represàlies.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios