www.elllobregat.com
En marxa els Campionats de Catalunya Universitaris

En marxa els Campionats de Catalunya Universitaris

miércoles 19 de noviembre de 2014, 22:21h
Sant Cugat del Vallès acollirà la 30a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU), que arrenquen aquest mes de novembre amb la coordinació, durant aquest curs, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i el suport de la Secretaria General de l’Esport.
La competició 2014-15 aplegarà dotze universitats i 3.500 participants que competiran en sis modalitats esportives d’equip i en més d’una vintena d’individuals.

Aquesta competició convoca les dotze universitats catalanes públiques i privades, i s’estructura en dues jornades prèvies –novembre i febrer– i en una fase final que es preveu que se celebri el 12 de març. El bàsquet, el voleibol, l’handbol, el futbol sala i el rugbi, tant masculí com femení, i el futbol 11 masculí i el futbol 7 femení són les modalitats esportives que enguany es podran veure en uns campionats que es disputaran, en la seva majoria, a Sant Cugat. Els primers classificats dels CCU de cada modalitat es classificaran per al Campionat d’Espanya. Davant l’inici de les proves, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, confia en l’èxit de la competició per “continuar promovent l’esport en l’àmbit universitari” i reitera “el compromís” de la Secretaria General de l’Esport cap a l’esport universitari, una de les prioritats del Pla Estratègic d’Esport Universitari de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, el responsable del servei d’Esports de la UIC, Bruno Alesina, valora molt positivament “la interrelació entre les universitats catalanes que es produeix gràcies a la celebració dels campionats” i destaca que “l’objectiu d’aquesta competició és que els universitaris gaudeixin de l’esport”.

La Universitat Internacional de Catalunya pren el relleu de la Universitat de Vic, que va coordinar els campionats el curs passat, en els quals van competir 2.353 universitaris (1.493 en esports col·lectius i 860 en esports individuals) de les 12 universitats catalanes, en un total de 13 poblacions del país. La Universitat de Barcelona (UB) va ser la vencedora, amb 76 medalles.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios