www.elllobregat.com

Els museus de la Diputació incorporen nous elements en la llengua dels signes a ‘La Mirada Tàctil’

martes 25 de noviembre de 2014, 16:51h
La iniciativa consisteix en la producció de vídeos en la llengua dels signes i subtitulats per a 18 museus de la Xarxa
Per tal de garantir que les persones sordes puguin conèixer l'essència dels museus, el projecte La Mirada Tàctil ha incorporat nous vídeos amb la llengua dels signes i subtitulats, realitzats per la Diputació de Barcelona i que compten amb l'assessorament de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA).

Actualment la Xarxa de Museus Locals té 27 mòduls multisensorials d'interpretació tàctil del fons del museu sota la denominació "La Mirada Tàctil". Aquests elements museogràfics disposen d'un mobiliari accessible en cadira de rodes per als visitants amb mobilitat reduïda, text en macrocaràcters per facilitar la lectura a la gent gran i als visitants amb dificultat visual lleu, i lectura en braille integrada per als visitants amb ceguesa .

Els elements comunicatius que ara s'han incorporat estan pensats per garantir l'accés a la cultura del col•lectiu sord signant i oralista. Es tracta bàsicament de la producció de vídeos en la llengua dels signes i subtitulats per a 18 museus de la Xarxa. Per facilitar la seva màxima difusió, s'ha creat un canal de Youtube anomenat "La Mirada Tàctil" a www.youtube.com/user/LaMiradaTactil/playlists, on es poden captar en telefonia mòbil, utilitzant el senyal en codis QR en el mateix museu. També es pot fer a traves dels webs dels museus locals, de la Diputació de Barcelona i de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA).

El que es persegueix és facilitar l'accés dels diferents canals de percepció, més enllà de la visual i escrita, amb l'objectiu que el visitant pugui escollir, de forma plenament normalitzada, els mecanismes de relació més adequats, per al seu procés d'enriquiment intel•lectual.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios