www.elllobregat.com
L’AMB fomenta l’esperit ‘smart city’ amb tota una col·lecció d’apps pel benestar de la ciutadania
Ampliar

L’AMB fomenta l’esperit ‘smart city’ amb tota una col·lecció d’apps pel benestar de la ciutadania

viernes 12 de diciembre de 2014, 00:18h
Aplicar la tecnologia per generar una millor qualitat de vida és el repte de futur de les ciutats modernes. L’AMB es consolida, amb aquest paquet d’aplicacions, com a ens que aposta i fomenta les ciutats intel·ligent
El món de la tecnologia i la innovació marcarà els propers anys, les properes dècades de manera indubtable. No és una qüestió de futur, és ja el present. En termes generals, Barcelona, Catalunya i Espanya ha experimentat en els darrers anys una revolució digital sense precedents a la història. Amb una corba pràcticament vertical a les estadístiques, la societat s’adapta ràpidament al veritable segle XX. També el Baix Llobregat i L’Hospitalet, així com tota zona metropolitana. El nou repte és saber adaptar aquests nous instruments, aquest món tecnològic inabastable, per a oferir serveis de qualitat a la ciutadania. És aquí on les aplicacions o apps tindran un paper fonamental per traslladar aquest món digital en concrecions i aspectes específics que millorin el benestar de la ciutadania. En tots els aspectes. No hi ha límits.

El que s’ha anomenat com a filosofia ‘smart city’ o ciutats intel·ligents agafa cada cop més forma i sentit, en el nostre cas, gràcies sobretot a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que des de fa temps ha agafat la bandera de la modernització tecnològica. L’AMB ofereix, cada vegada més, eines que facilitin als ciutadans la seva vida diària, aportant informació sobre els seus serveis. És el cas de la col·lecció d’aplicacions per a telèfons mòbils i tablets, que progressivament han anat veient la llum i que estan disponibles, de moment, per a sistemes operatius iOS i Android.

L’estrena amb AMBTemps Bus
AMBTemps Bus va ser la primera aplicació dissenyada per l’ens metropolità, que durant el 2014 ha millorat notòriament amb la segona versió, aconseguint un salt qualitatiu i unes 180.000 consultes diàries. L’aplicació dóna informació sobre freqüència de pas real dels autobusos de la totalitat de la flota de l’AMB (tots els operadors) i el temps d’espera, a més de localitzar les parades properes pergeolocalització. També permet la cerca per adreça, municipi, etc.

Aposta pel transport: Taxi-Barcelona
A principis d’aquest 2014, l’AMB, juntament amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), va llançar AMB Taxi-Barcelona, que ofereix als usuaris d’aquest mitjà de transport, després d’omplir uns senzills paràmetres, informació sobre el preu i durada d’un trajecte.

Gaudir de la costa amb AMB Infoplatges
Davant la temporada de platges, i presentada com a part de l’Estiu Metropolità 2014 es va posar en marxa Infoplatges, que permet conèixer l’estat de les 39 platges metropolitanes, repartides en 8 municipis. L’aplicació ofereix geolocalització, plànols, climatología en temps real, accessibilitat, transports públics, activitats i serveis primers auxilis, entre altres. A més, permet comunicar qualsevol incidència (brutícia a la platja, desperfectes en les instal·lacions...), amb una funció que envía una foto de l’incident directament als Serveis tècnics de l’AMB.

Bicibox, també en aplicació
Finalment, el passat mes de setembre, en el marc de la setmana europea de la mobilitat sostenible, l’AMB va llançar l’app Bicibox, que permet als usuaris d’aquest servei públic d’aparcament segur de bicicletes privades, implantat de moment en 13 municipis metropolitans i en contínua expansió, conèixer de primera mà els aparcaments propers a la seva ubicació i la disponibilitat de plaça dels mateixos. En un futur, aquesta app facilitarà també la reserva de plaça. Aquest seguit d’eines, que ben aviat s’ampliarà amb noves aplicacions, té com a objectiu fer més còmodes i sostenibles els Serveis de l’AMB, mirant d’assolir una gestió smart.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios