www.elllobregat.com
Ca n’Alemany i el PDU del Delta impulsen la reactivació econòmica del Baix Llobregat
Ampliar

Ca n’Alemany i el PDU del Delta impulsen la reactivació econòmica del Baix Llobregat

viernes 12 de diciembre de 2014, 03:38h
Impulsar el creixement econòmic, captar inversions i generar ocupació en una comarca força castigada per l’atur. Aquests són els objectius i aquets els dos pilars que han de reactivar l’economia de la comarca: el desenvolupament del sector de Ca n’Alemany i el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat.
Així ho creu la Generalitat de Catalunya i el Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, dirigit per Damià Calvet. En aquest sentit, les obres han iniciat la darrera fase d’urbanització de Ca n’Alemany, un sector que permetrà la implantació de noves activitats empresarials, generarà més d’un miler de llocs de treball i donarà continuïtat a la trama urbana de Viladecans gràcies a una inversió pública que superarà els 40 milions d’euros, el que el converteix en la principal obra urbanística en execució a Catalunya.

Per altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en el PDU del Delta que ordena una superfície de l’entorn de 700 hectàrees delimitant noves zones per a activitat econòmica a l’entorn del Parc agrari del Delta del Llobregat, determinarà mesures de protecció del sòl no urbanitzable, abordarà la mobilitat de persones i mercaderies i, també, la delimitació de reserves per a grans infraestructures.


Primeres activitats
Quan finalitzin les obres, fet que ja comença a apropar-se després de la inauguració del viaducte de 180 metres a Viladecans, Ca n’Alemany disposarà de 16 parcel·les per a activitat econòmica de les quals dues d’elles ja han estat adquirides per les dues empreses que invertiran més de 150 M€ en el seu desenvolupament i es preveu que generin a l’entorn de 1.250 llocs de treball.

L’empresa Neinver, el segon operador europeu d’outlets, construirà a Ca n’Alemany un complex comercial sota el concepte outlet amb aproximadament 150 botigues de primeres marques internacionals i nacionals. Amb una inversió de 80 M€, el complex de Neinver suposarà una empenta important pel mercat de treball del Baix Llobregat amb la creació de prop de 1.000 llocs de treball. The Style Outlets, pretén convertir-se en un nou punt d’atracció turística i de dinamització comercial de l’àrea metropolitana de Barcelona, que també podrà beneficiar altres activitats econòmiques de l’entorn.

L’empresa Desigual, per la seva banda, ja està construint el seu nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de la companyia, en els terrenys de Ca n’Alemany urbanitzats en anteriors fases. El nou centre donarà servei i suport a les necessitats de creixement de la companyia. Ocuparà una superfície total de 81.374,01 m2 de sòl i 110.000m2 de sostre dels quals 20.000m2 seran per a activitats administratives pròpies i show rooms. Aquest projecte suposarà la creació de més de 250 llocs de treball directes.


El PDU del Delta del Llobregat
L’altre gran repte de la comarca és aquesta nova reforma urbanística del Delta. Arrel del protocol de col·laboració signat l’any 2013 entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà per generar ocupació i reduir els elevats índex d’atur d’aquests municipis, el departament de Territori i Sostenibilitat està impulsant el Pla Director Urbanístic d’àmbits d’activitat econòmica del Delta del Llobregat.

El PDU és una eina de planificació urbanística que delimita àmbits i desenvolupa sectors supramunicipals que poden servir de tractors d’activitat i estimular la recuperació econòmica d’una zona estratègica i amb una ubicació immillorable. La direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme està treballant i mantenint reunions amb ajuntaments i altres organismes per definir el document que es portarà a aprovació inicial. En l’actual proposta es delimiten sis sectors, amb un total de 231 hectàrees situades al marge dret del riu Llobregat, i es destina les més de 465 hectàrees restants per a usos agrícoles i reserva de sòl.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios