www.elllobregat.com
L’ATM congela el preu del transport públic i rebaixa mínimament la T-10 i els títols bonificats
Ampliar

L’ATM congela el preu del transport públic i rebaixa mínimament la T-10 i els títols bonificats

lunes 15 de diciembre de 2014, 11:43h
Stop Pujades considera que aquest acord ha estat possible gràcies a les mobilitzacions del darrer any
Aquest ha estat l’acord del govern sociovergent que regna a la zona metropolitana. Mantenir tarifes excepte a la T-10 i els títols bonificats que experimenten una rebaixa del 3’4% en el seu preu. El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat definitivament les tarifes del 2015 on es rebaixa per primera vegada a la història el preu de la T-10 (d’1 a 6 zones) que passarà a costar 9’95 euros a la primera zona, la més comuna. De la mateixa manera, s’aplicarà aquest 3’4% de descompte a les tarifes bonificades –que es calculen en base a la T-10- com són la T-Trimestre per a persones en atur (equivalent a tres T-10) i la T-70/90 per a famílies monoparentals o nombroses.

Segons ha comunicat l’ATM, aquest acord és possible gràcies a que Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona incrementaran les seves aportacions al sistema tarifari integrat. Tot i això, la resta de títols mantindran el preu de 2014 tot i que cada cop s’utilitzen més. Títols com la T-Jove, la T-Trimestre o la T-Mes són cada vegada més habituals, amb un increment de la seva venta d’un 29%, 28% i un 15% respectivament.

Com a novetat important pels ciutadans del Ripollès i el Berguedrà, el Sistema Tarifari Integrat incorpora enguany ambdues comarques el que ha comportat la creació de dos tipus de packs de 10 viatges: de quatre zones pels desplaçaments Berguedà-Bages (34’45 euros) i de set zones pels que connectin la capital catalana amb el Berguedà i el Ripollès (52 euros). Pel que fa les tarifes de Rodalies de Catalunya i Regionals també queden congelades.

Davant d’aquest acord, la Plataforma Stop Pujades considera que ha estat forçat per les diferents mobilitzacions convocades durant tot l’any 2014, tot i que el considera insuficient i el qualifica de “treva per a l’aplicació de la T-Mobilitat”. De fet, Stop Pujades ha assegurat que continuarà reclamant que es redueixin les tarifes de tots els títols a nivells de 2013. Una mesura que hauria de ser el pas previ, segons la plataforma, de la creació d’un debat social del transport públic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios