www.elllobregat.com
L’Hospitalet es volca amb els aturats majors de 45 anys
Ampliar

L’Hospitalet es volca amb els aturats majors de 45 anys

lunes 15 de diciembre de 2014, 13:46h
L'ASSAT50 organitza a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet el seu segon Congrés en defensa dels aturats majors de 45 anys
L’edat no ens atura i l’experiència ens avala. Aquest és el lema de la jornada que organitza l’Associació d’Aturats Majors de 45 anys de L’Hospitalet, entitat que presideix l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i que celebrarà el 18 de desembre el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones majors d’aquesta edat.

L’Auditori Barradas serà l’espai escollit per aquesta trobada que permetrà reflexionar sobre les dificultats dels desocupats d’aquesta franja d’edat per trobar feina, per tornar a encaixar al mercat laboral i per posar en relleu la seva experiència acumulada. “Cal fer polítiques actives d’ocupació reals i efectives que puguin ajudar a les persones en situació d’atur. [...] El Congrés contribuirà a conscienciar la societat que tenim un problema greu amb l’atur i que cal que les administracions facin accions per combatre l’atur”, deia durant la presentació de la jornada, Núria Marín.

I és que, efectivament, hi ha una falta de conscienciació pel que fa aquesta franja d’edat que es queda a l’atur. Hi ha hagut una prioritat pels joves, pels emprenedors, però no per totes aquestes persones que porten mitja vida treballada, en pocs llocs de treball majoritàriament, allunyats de l’era digital, i que ara quan ja encaraven la seva recta final, abans de la jubilació, es troben amb l’entrebanc de l’atur. “Hem d’aprofitar l’experiència de la gent que representa el col·lectiu de majors de 45 anys i que necessita una oportunitat al món laboral”, va exclamar Marín. Un col·lectiu que representa el 50% dels aturats de la ciutat hospitalenca, el 30% a Catalunya i el 40% aproximadament a tota Espanya; per tant, un col•lectiu a tenir en compte.

L’ASSAT50 es va crear al febrer de 2013 per representar i defensar públicament els aturats majors de 45 anys i va organitzar el seu primer Congrés a Santa Coloma de Gramenet. Enguany, serà a L’Hospitalet que col•laborarà activament en l’organització de la jornada, juntament amb el Servei d’Ocupació de la Generalitat. A l’acte assistiran nombroses associacions d’aturats de diferents comarques catalanes, així com entitats representants del món sindical i patronal com AEBALL, PIMEC, CCOO i UGT.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios