www.elllobregat.com
L’Obra Social de La Caixa aposta novament pel Projecte ‘Joves E3’ de la patronal AEBALL i la Fundació El Llindar
Ampliar

L’Obra Social de La Caixa aposta novament pel Projecte ‘Joves E3’ de la patronal AEBALL i la Fundació El Llindar

martes 16 de diciembre de 2014, 13:26h
El 81% dels joves atesos a la primera edició del projecte van tenir un servei d’orientació, dels quals un 13% van millorar la seva ocupabilitat amb formació professionalitzadora i un 59% van signar contractes de pràctiques o laborals
“El llindar de les segones oportunitats”. Així titulava aquesta capçalera el reportatge després de passar pel centre de la Fundació El Llindar, una entitat que porta deu anys oferint, precisament, una segona oportunitat. Oportunitats que representen l’esperança per molts joves que, per infinitats de circumstàncies, no troben sortida amb l’actual sistema educatiu, restrictiu i sense alternatives davant les excepcions. Amb aquest mateix esperit, el projecte ‘Joves E3’: Emancipació, Empresa i Entitat’, impulsat per la patronal territorial AEBALL i la Fundació El Llindar, intenta fer de dispositiu integral d’inserció sociolaboral adreçat a joves en situació de vulnerabilitat social i a les empreses de la zona del Llobregat.

L’objectiu és millorar l’ocupabilitat i obrir alternatives d’inserció d’aquest col•lectiu amb fragilitats. Per això, l’Obra Social de La Caixa ha tornat a confiar en aquest projecte en la seva convocatòria d’Inserció Sociolaboral i Inclusió Social, que permetrà que 60 joves d’entre 18 i 30 anys de L’Hospitalet i el Baix Llobregat tinguin noves oportunitats de formació i ocupació.

Les xifres donen la raó a iniciatives com aquesta. Durant el 2013, el projecte va aconseguir la implicació de 33 empreses, tot i la desfavorable situació econòmica, gràcies a les quals el 81% dels joves van tenir un servei d’orientació. A més, el 59% van signar algun tipus de contracte de pràctiques o laboral i el 13% van realitzar algun curs de formació.

Com a novetat, el projecte millorarà per aquest 2015 els processos i les metodologies per poder arribar a més empreses del territori i es posarà l’accent en la millora qualitativa de l’atenció directa. A més, els joves tindran com a valor afegit al projecte un vídeo CV i se’ls lliurarà un portafolis validat, per que tinguin eines innovadores per presentar autocandidatures de forma més eficient. També, s’apostarà per la formació contínua que millori els perfils i les competències dels joves.

Tal com està concebut el projecte, és únic, entre altres motius, per la seva manera de treballar i la visió integral de la qual s’articula. El treball conjunt entre l’AEBALL i El Llindar respon a una lògica de generar sinergies per tal de garantir l’èxit en el procés d’integració sociolaboral de joves en situació de vulnerabilitat, cadascuna aportant el seu “know how”, coneixements i experiència.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios