www.elllobregat.com

La Diputació de Barcelona, un pilar vital pels petits municipis del Baix

jueves 18 de diciembre de 2014, 19:32h
L'ens provincial destinarà 60 milions d'euros al foment de l'ocupació local
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha anunciat aquest migdia que aquesta corporació dedicarà «60 milions d'euros al foment de l'ocupació local» a través d'un programa, aprovat avui en Junta de Govern, per contribuir a la generació d'ocupació a la demarcació de Barcelona. Acompanyat dels quatre vicepresidents de la institució -Ferran Civil, Mercè Conesa, Joaquim Ferrer i Antoni Fogué- el president Esteve ha avançat que, amb aquesta iniciativa, «7.500 persones es podran inserir al mercat de treball». Esteve ha afegit que les persones que se'n beneficiaran «han d'estar inscrites a plans locals d'ocupació» i, en alguns casos, seran «persones amb un informe previ dels serveis socials municipals». La durada de la seva contractació serà de sis mesos.

El president ha concretat, tot seguit, els detalls del Programa complementari de foment de l'ocupació local, que consta de dues línies de suport:
  • El suport al foment de l'ocupació local, amb una dotació de 36 milions d'euros, que té per objecte contribuir a la contractació i/o nomenament de personal aturat o desocupat mitjançant el finançament dels plans locals d'ocupació.
  • El suport a la reactivació econòmica local, dotat amb 24 milions d'euros, destinat al finançament d'obres de manteniment, reparació i conservació d'infraestructures i edificis d'ús general, lloguers, arrendaments financers i adquisicions de materials i subministraments, entre d'altres, que tinguin la consideració de despesa corrent.

Salvador Esteve ha aclarit que «els ens locals destinataris dels ajuts són tots els municipis i les entitats municipals descentralitzades de la demarcació de Barcelona, que no hauran de sol·licitar-los, ja que la Diputació de Barcelona els assignarà una quantitat en funció del seu nombre d'habitants i de la seva població aturada».

Els ens locals tenen fins al 27 de febrer de 2015 per acceptar els ajuts concedits o redistribuir-los entre les dues línies. Cal tenir en compte que els municipis de més de mil habitants podran optar per incrementar l'ajut de suport a l'ocupació local amb els recursos assignats al suport a la reactivació econòmica local, però no a l'inrevés.

Una de les particularitat d'aquest pla és «l'atenció especial als petits municipis», ha puntualitzat Salvador Esteve, ja que el 30% dels municipis de la demarcació de Barcelona no arriben al miler d'habitants, una especificitat que comporta dificultats econòmiques afegides. Per això, el Pla de foment de l'ocupació local de la Diputació de Barcelona contempla:
  • La dotació reforçada en el moment de calcular la distribució econòmica dels ajuts.
  • El reconeixement exprés de la possibilitat de redistribuir els imports atorgats entre les dues línies de suport en el moment d'acceptar els ajuts.
  • El reconeixement exprés de la possibilitat de delegar l'execució de les actuacions, preferentment en els consells comarcals, així com d'executar conjuntament aquestes actuacions.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios