www.elllobregat.com
Martorell, epicentre català de la formació automobilística
Ampliar

Martorell, epicentre català de la formació automobilística

jueves 18 de diciembre de 2014, 19:53h
El Govern de la Generalitat aprova el decret de creació del Centre de Formació Professional d’Automoció, un espai de 10.000 metres quadrats que iniciarà la seva activitat al 2015
“Aquest centre de formació és estratègic, és una suma d’esforços entre administracions i privats per crear un gran centre de formació de l’automoció”. Així presentava el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el nou Centre de Formació Professional d’Automoció ubicat a Martorell i que entrarà en funcionament al 2015. El Govern ha aprovat avui el decret de creació d’aquest espai que, amb 10.000 metres quadrats, es convertirà en l’epicentre de la formació automobilística del Baix i de Catalunya.

El centre impulsarà un model de formació professional integrada per al sector de l’automoció, tal i com preveu el III Pla de Formació Professional de Catalunya en un dels seus eixos estratègics. En base a aquest model formatiu s’impartirà formació professional inicial dual (seguint el model alemany), formació professional per a l’ocupació (tant per a persones en atur com treballadors en actiu), formació a mida segons la demanda de les empreses de l’automoció, i serveis a empreses i persones (acreditació de competències o itineraris formatius, entre d’altres). El centre comptarà amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de la indústria de l’automoció.

L’edifici comptarà amb un equipament tecnològic molt avançat, que s’està acabant d’instal·lar actualment. Quan estigui a ple rendiment, es calcula que el centre acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 adults en formació continuada. S’estima que el Centre podrà començar la seva activitat al pròxim any 2015.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios