www.elllobregat.com
L’Ésser del Mil·lenni torna a Gavà després de protagonitzar la nit de Cap d’any a Barcelona

L’Ésser del Mil·lenni torna a Gavà després de protagonitzar la nit de Cap d’any a Barcelona

viernes 02 de enero de 2015, 17:05h
El gegant ja descansa al Parc del Mil·leni després d’aplegar a més de 70.000 persones a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona
La plaça Espanya de Barcelona, amb tota l’avinguda Maria Cristina, es va omplir a vessar d’autòctons i turistes per seguir en directe la festa de Cap d’Any on en destacava un clar protagonista: l’Ésser del Mil•lenni. Passada la festa, el gegant de ferro ha torna a estar instal•lat al Parc del Mil•leni de Gavà.

La capital catalana vol consolidar-se com a destinació turística per a Cap d’Any i ho està aconseguint gràcies a tot un espectacle piromusical i el show preparat per la Fura dels Baus, com a l’any passat, al voltant de la figura de l’Ésser del Mil•leni. És ja el símbol de la última nit barcelonesa. Les campanades van ser seguides, en directe, per 70.000 persones que van poder gaudir de tot un repertori musical que repassava els anys 60, 70 i 80.

A dos quarts de dotze de la nit, per obrir l’espectacle, un actor de la Fura dels Baus va donar pas a l’entrada del foc amb diferents colles de castellers que van iniciar un recorregut amb torxes a l’avinguda Reina Maria Cristina. Un cop a dalt, es van il•luminar les fonts de Montjuïc. Posteriorment, va ser el torn del mestre de cerimònies –el Campaner- que va dirigir un primer assaig de compte enrere. Els castellers de Sants van fer un castell a l’escenari i, en aquell moment, l’Ésser del Mil•lenni es va situar al capdavant de l’escenari mentre es desmuntava el castell i els seus integrants s’enfilaven pel cos I les extremitats de l’estructura de ferro. Durant l’acte, es va projectar un vídeo interactiu de les “Cròniques” de Ramon Muntaner I es va poder escoltar al músic Santi Arisa i la cantaora Ginesa Ortega amb el compàs de la Font Màgica i el piromusical que va servir per acomiadar la vetllada.

El cor de l’Ésser del Mil•lenni va començar a bategar al mateix temps que un joc de llums realitzat amb la participació del públic, que va il•luminar tot l’espai repetint el batec com a símbol de l’arribada del 2015.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios