www.elllobregat.com
La zona metropolitana torna a la normalitat després d'activar el protocol per contaminació atmosfèrica
Ampliar

La zona metropolitana torna a la normalitat després d'activar el protocol per contaminació atmosfèrica

viernes 09 de enero de 2015, 11:09h
El protocol s'ha mantingut durant tot el cap de setmana fins avui dilluns
L’Hospitalet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. Aquests són els municipis dels Baix Llobregat inclusos a la llista de quaranta on el departament de Territori i Sostenibilitat ha activat el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals.

Així ho obliga el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire degut a la persistència d’un potent anticicló que dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres a l’atmosfera. Actualment s’estan mesurant nivells màxims de 180 micrograms/m3 de NOx en algunes estacions quan el llindar a evitar segons el protocol és de 200 micrograms/m3. La previsió apunta a que l’episodi persistirà almenys fins a finals del cap de setmana.

Per això, es preveu que el protocol es mantingui activat durant tot el cap de setmana i dilluns tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament valoraran si hi ha hagut una disminució de la contaminació i per tant si es pot desactivar el protocol.

Aquest Pla es va aprovar al mes de setembre amb l’objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària. El Govern recomana utilitzar els transports públics per desplaçar-se i, de fet, reduirà la velocitat variable a les vies ràpides, com es podia comprovar aquest matí, per exemple, a la C-31 entre L’Hospitalet i El Prat, que tot i no haver trànsit s’ha baixat la velocitat de 100 km/h a 90 a primera hora. A més, s’insta a les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios