www.elllobregat.com
Gavà acorda amb la Generalitat dues línies més d’ESO per 2017
Ampliar

Gavà acorda amb la Generalitat dues línies més d’ESO per 2017

lunes 12 de enero de 2015, 10:10h
La signatura d’aquest protocol de col•laboració serà la solució provisional per Gavà Mar a l’espera de la construcció de l’Institut Bruguers
Gavà ampliarà a partir del curs 2017-2018 la seva oferta educativa amb dues línies més d’ESO. Aquest ha estat l’acord que l’Ajuntament de Gavà i la Generalitat de Catalunya han signat per donar resposta a la demanda educativa a la zona de Gavà Mar. Ambdues institucions s’han compromès en iniciar els procediments oportuns perquè el barri marítim disposi de les places escolars necessàries i que, per tant, no hagin de fer com fins ara: quan acabàvem sisè havien de buscar una alternativa més llunyana al seu propi barri per poder completa l’oferta educativa obligatòria.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha qualificat aquest acord de “molt important” per tota la ciutat ja que posa una data concreta per l’inici de la secundària a Gavà Mar. “Portem molts anys reivindicant aquesta necessitat i treballant la fórmula que el farà viable. Ara, podem celebrar que el dia 1 de setembre de 2017 la secundària a Gavà Mar serà una realitat”, deia Sánchez. Tot i la bona notícia en termes educatius, l’alcaldessa ha volgut destacar que mantenen el pols pel nou Institut Bruguers que compta ja amb el projecte executiu aprovat. “La nostra ciutat continua tenint una necessitat molt important pel que a les infraestructures. Continuaré defensant i reivindicant aquest projecte”, comentava Sánchez durant la signatura del conveni.

Per la seva part, el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, ha valorat positivament el fet d’apropar l’educació al barri Gavà Mar: “Donem resposta a una necessitat real com és l’increment de la demanda de secundària a Gavà. I, a més és important destacar que garantim no només una plaça escolar sinó que aconseguim escolaritzar als nens i nenes en els seus nuclis de població com succeirà aquí a Gavà Mar”.

El conveni recull que els serveis tècnics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Ajuntament de Gavà elaboraran una proposta d’ubicació de les infraestructures necessàries per donar resposta a l’objectiu pretès. La proposta inclourà els requeriments i responsabilitats que haurà d’assumir cada administració, en funció de
les competències atribuïbles a cadascuna de les parts. El Departament d’Ensenyament procedirà a fer els tràmits necessaris per a l’acceptació de la cessió del sòl que farà ofert per l’Ajuntament de Gavà en sessió plenària i que pugui destinar-se a l’objecte d’aquest protocol. Tot un procés que ja té data límit: l’1 de setembre de 2017.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios