www.elllobregat.com
L’Hospitalet signa amb FCC un nou conveni per impulsar el concepte ‘smart city’
Ampliar

L’Hospitalet signa amb FCC un nou conveni per impulsar el concepte ‘smart city’

miércoles 14 de enero de 2015, 11:03h
L’Ajuntament ha signat en un any cinc convenis de col•laboració semblants amb entitats i empreses de primer nivell
Universistat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Telefónica, Orange i, ara, FCC. L’Ajuntament de L’Hospitalet ha signat un conveni de col•laboració amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per donar impuls a l’esperit ‘smart city’ o ‘ciutat intel•ligent’. D’aquesta manera, el consistori manté l’aposta per aquest concepte nascut al segle XXI i que es postula com fonamental per a les ciutats modernes del futur. L’acord té com a objectiu desenvolupar solucions i serveis innovadors per a la ciutat, la ciutadania i les empreses de tal manera que es desenvolupi un urbanisme sostenible, amb uns serveis eficients i, per tant, una millor qualitat de vida per a la ciutadania.

“A l’Hospitalet volem afavorir l’emprenedoria i una nova economia de la innovació i el coneixement com a fórmula per millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, durant la signatura del conveni amb el director de la delegació Catalunya Zona i Medi Ambient de FCC, Pablo Martín Zamora. L’acord té per objecte emmarcar i coordinar l’actuació de l’Ajuntament i de FCC en activitats d’investigació i de desenvolupament tecnològic i en la transferència de tecnologia desenvolupada per FCC, així com l’elaboració i l’execució de projectes de recerca que aportin valor tecnològic i de desenvolupament en solucions i serveis innovadors. S’stableix un marc de relació entre les parts i defineix els mecanismes a través dels quals es formalitzaran les col·laboracions futures vers el desenvolupament solucions i serveis innovadors per a la ciutat de L'Hospitalet i el model de ciutat intel•ligent per tal d’afavorir l'emprenedoria i la nova economia de la innovació i el coneixement.

Aquest pacte enforteix les relacions entre el consistori i l’empresa, la qual s’encarrega actualment de la recollida de residus i el manteniment dels parcs de L’Hospitalet. Precisament amb FCC es va desenvolupar recentment una nova aplicació sobre neteja viària.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios