www.elllobregat.com
Núria Marín, a la inauguració d’aquest equipament important pel barri
Núria Marín, a la inauguració d’aquest equipament important pel barri

L’Hospitalet aposta per Gornal amb l’obertura del poliesportiu Gornal Activa

Por Begoña González

martes 20 de enero de 2015, 17:03h
L’objectiu d’aquesta inversió és impulsar l’activitat econòmica, així com l’ocupabilitat. De moment, el Gornal Activa ha generat 40 nous llocs de treball
El nou edifici del barri de Gornal acull el centre de formació Gornal Activa, el Poliesportiu Municipal Gornal i el Centre de Formació i Dinamització Esportives amb l’objectiu de que es converteixi en un nou referent a L’Hospitalet per a la promoció econòmica i per a la pràctica i la formació esportives.

Gornal Activa ha suposat una inversió municipal molt important que pretén reactivar l’economia i impulsar l’ocupabilitat de la població activa generant més de 40 llocs de treball directes, als quals cal afegir altres llocs indirectes (serveis, bar...), i es que a més, la seva proximitat al Districte Econòmic reforça el seu paper com a impulsor del desenvolupament i la promoció econòmica del municipi.

L’equipament, reivindicat en diverses ocasions per les entitats del barri, és una aposta molt important per a Gornal i per al conjunt de la ciutat, i l’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que aquest projecte demostra que “la ciutat no s’atura, que malgrat les dificultats actuals s’impulsen equipaments que generen activitat econòmica, formació, noves oportunitats per a la ciutadania i que milloren la qualitat de vida dels veïns i de les veïnes de L’Hospitalet”. I es que, L’Hospitalet, malgrat comptar amb la meitat de pressupost per ciutadà que Barcelona, vol estar al capdavant en inversió social i polítiques d’equipaments per als ciutadans.

El Centre de Formació i Dinamització Esportives neix amb la voluntat de ser un centre de formació de referència per a tècnics esportius, relacionat amb qualsevol vessant de la gestió esportiva a la ciutat, per donar resposta a l’increment de la pràctica esportiva i a la manca de formació reglada en alguns àmbits, i a més oferir serveis per als emprenedors que vulguin desenvolupar un projecte empresarial en el sector de l’esport.

D’altre banda, El 75 % dels llocs de treball que s’han generat a partir de la construcció i obertura del centre Gornal Activa s’ha cobert amb persones apuntades a la borsa de promoció econòmica, i que se sumen a altres llocs de treball directes i indirectes que reforcen l’aposta municipal per reactivar l’economia i impulsar l’ocupabilitat de la població activa de la ciutat.

A més, diverses entitats i serveis públics que abans estaven localitzats a altres zones de la ciutat ara passaran a establir-se al centre Gornal Activa. Alguns d’aquests serveis són el Servei de Suport a l’Empresa i l’Oficina d’Orientació i Inserció Laboral, a més de nous serveis que s’oferiran al públic com el centre de Recursos per a Emprenedors i Autònoms, el servei Reempresa, l’Espai d’Autoconsulta i servei d’Orientació Laboral, i el Centre de Formació en Energies i Instal•lacions (CEFEI).

En el procés de preinscripció on line s’han registrat més de 2.700 persones, que a l’hora de fer la inscripció es beneficiaran de diferents avantatges, com ara la matrícula i el primer mes de quota gratuïts a partir del 19 de gener, momento a partir del qual els interessats podran formalitzar la inscripció a les instal•lacions del poliesportiu. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios