www.elllobregat.com

“El turisme esportiu ja apareix com la tercera motivació d’estada al Baix Llobregat”

martes 20 de enero de 2015, 21:41h
Entrevista a Maria Miranda, consellera de Turisme al Consell Comarcal
—El Consorci de Turisme ha impulsat el transport al Baix Llobregat, també la gastronomia i el consum de proximitat. Serà l’esport l’aposta principal de 2015?

—El Baix Llobregat disposa de grans atractius per als visitants i turistes, i el turisme esportiu és una d’elles. La comarca és una destinació amb potencial en aquest àmbit ja que disposa d’instal·lacions i activitats esportives de qualitat, una amplia oferta d’allotjament, bon clima, l’aeroport internacional de Barcelona - el Prat i importants equips municipals que competeixen en l’àmbit professional.

L’oferta esportiva és, junt amb l’oferta de turisme familiar, gastronòmica i de reunions, les línies de treball més destacades per assolir l’objectiu d’atraure més visitants i turistes a la comarca.

Des del Consorci de Turisme estem apostant molt els darrers anys en promoure aquestes iniciatives amb diferents accions, com per exemple, en el camp del turisme familiar, s’han organitzant promocions com el cupó per a famílies, gràcies al qual més de 20.000 persones han visitat ja la comarca.

Així mateix una altra aposta forta des de fa anys és el turisme de reunions. Barcelona es consolida i augmenta el seu atractiu com a ciutat de convencions i el Baix Llobregat se’n beneficia. Però a més de la proximitat, cal destacar a la comarca l’oferta d’uns establiments de qualitat a preus assequibles, i el fet que amb independència que l’allotjament estigui situat a les platges o a entorns naturals de muntanya, les distàncies a l’aeroport són molt reduïdes.

Així el 2015 es donaran continuïtat a aquestes iniciatives que estan donant resultats molt favorables i engeguem una nova oportunitat per conèixer el Baix Llobregat a través del turisme esportiu, gràcies a les importants condicions que ofereix la comarca.

—Com qualificaries les instal·lacions esportives del Baix?

—El Baix Llobregat acull arreu de la comarca un gran número d’equipaments esportius de gran qualitat molts dels quals promouen equips que participen en les competicions professionals. Ajuntaments i sector privat han fet un gran esforç per dotar al territori de grans equipaments esportius que, tot i que originàriament no van estar pensats pel turisme esportiu, ara tenen una gran oportunitat per diversificar i millorar la seva ocupació.

Parlem d’importants equipaments i instal·lacions físiques, però també cal destacar les importants “infraestructures naturals” de què disposem. Com són el nostre camí del riu, així com la nostra xarxa de senders turístics que discorre a través de parcs naturals i espais únics, ideals pel senderisme, el cicloturisme i el running.

—Instal·lacions que no només són de qualitat pel que fa l’esport sinó també en altres aspectes relacionats com la xarxa de transport i el sector hoteler de la comarca. Suposo que és fonamental per potenciar el turisme esportiu?

—Efectivament, tot i que l’element principal són les infraestructures i les activitats esportives, el client esportiu necessita d’altres serveis complementaris.
El Baix Llobregat disposa d’una amplia oferta d’allotjament, no només d’hotels, sinó d’apartaments i albergs tot pensant en els diferents públics, des de l’escolar, al professional i el turista esportiu.

La xarxa de transport, les instal·lacions de l’aeroport al nostre territori i altres serveis arrodoneixen l’oferta que la comarca posa a disposició del client esportiu.

—Estan al nivell de Barcelona?

—Realment hi ha una oferta de primer ordre. De totes maneres, l’objectiu del Baix Llobregat no és competir amb Barcelona, sinó complementar-nos i beneficiar-nos del dinamisme que genera la capital catalana a l’entorn dels esdeveniments esportius i del seu posicionament turístic.

—S’ha experimentat una major demanda als darrers temps i per això aquesta aposta?

—Segons L’Observatori de turisme del Baix Llobregat, les motivacions principals d’estada al Baix Llobregat són per turisme de reunions i vacacional. No obstant, l’esportiu comença a aparèixer com la tercera motivació d’estada al Baix Llobregat, tot i que encara parlem de xifres petites.

Les possibilitats de creixement són importants i l’objectiu del Consorci de Turisme és desenvolupar el turisme esportiu per incrementar l’ocupació, tant de l’oferta d’allotjament com d’instal·lacions esportives de la comarca, i en general que aquesta activitat generi economia per la comarca.

—Tot i tenir el camp de L’Espanyol o el campus del Barça, es pot considerar el Baix una de les comarques que més aposta per l’esport poliesportiu?

—Promovem el turisme esportiu no només pel poliesportiu, ja que també hi ha una important oferta a l’aire lliure que també cal tenir en compte. El Baix Llobregat és una comarca molt activa, i també ho és en turisme. En el nostre territori, tant administracions com sector privat van impulsar l’activitat turística ja fa uns anys i hi estan apostant fortament, amb l’objectiu de que aquesta contribueixi a generar economia pel Baix Llobregat. No hem d’oblidar el gran pes que les associacions i agrupacions esportives tenen arreu de la comarca, tot promovent i incentivant moltes activitats durant tot l’any.

—Tennis, padel, esports aquatics, la veritat que les opcions són infinites. Podria valorar tres equipaments en concret, nascuts en moments diferents. El Canal Olimpic i el seu futur, com va el nou Centre de Vela de El Prat; i que pot aportar les instal·lacions de padel més importants de Catalunya situades també a El Prat.

—El Canal Olímpic és una instal·lació que tot i que va ser creada ja fa anys amb motiu dels jocs olímpics, està fent un esforç per treballar amb noves propostes que fan que continuï sent un espai singular. Quant al Centre de Vela i les instal·lacions de Pàdel cal a dir que han començat fa molt poc la seva activitat i que per tant és molt d’hora per poder fer una valoració. De totes maneres, ara ja es evident és que són dos espais de referència de l’oferta esportiva de la comarca.

El més important és que l’esport a la nostra comarca aconsegueix atraure cada cop més l’interès de moltes persones, tant dels mateixos residents com dels visitants. Això és possible perquè tenim unes instal·lacions de qualitat que, bé perquè es redescobreixen, bé perquè la pràctica esportiva en general gaudeix de molt bona salut al Baix Llobregat, pensem que pot ser un motiu perquè siguin més conegudes i més utilitzades per tothom, fins i tot dels que trien la comarca per fer una breu estada de vacances o dels professionals interessats pels espais de reunions i convencions. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios