www.elllobregat.com
El transport públic confirma la seva recuperació de passatgers a la zona metropolitana
Ampliar

El transport públic confirma la seva recuperació de passatgers a la zona metropolitana

jueves 22 de enero de 2015, 13:43h
Més de 600 milions de passatgers van agafar el sistema de transport públic de metro i autobús a l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Salt quantitatiu del transport públic metropolità. L’Àrea Metropolitana de Barcelona suma deu milions de passatgers més a les seves estadístiques durant l’any 2014, el que representa un increment de les xifres d’1,6%. En total, segons les dades presentades per l’ens metropolità, 639,57 milions de viatgers han utilitzat el metro i l’autobús; dependents de la gestió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquestes dades confirmen, per tant, el canvi de tendència que es va iniciar a l’any 2013 (629.640.745 passatgers) i que s’ha mantingut a l’alça. Així ho ha dit el vicepresident de transport i mobilitat de l’AMB, també alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda: "el canvi d'any confirma una tendència que ja es va començar a marcar durant el tercer quadrimestre del 2013, i que mostra augments en el passatge de pràcticament totes les línies, trencant el descens continuat que es registrava des del 2011".

D’altra banda, Poveda ha volgut destacar les avantatges que suposa per tota la comunitat l’ús del transport públic; avantatges que es resumeixen en dos fonamentals: la mobilitat és, primer, més sostenible amb un estalvi, a l’any 2014, de 5.500 tores de CO2, 1,2 tones de partícules PM; i 17,2 tones de NOx; i segon, l’augment del transport “és un indicador fiable de la recuperació, tot i que lenta, de l’activitat econòmica de la Barcelona Metropolitana”, apuntava Poveda.

Per serveis, destaca l’important augment del metro, el qual augmenta en quasi sis milions de passatgers en un any, respecte el 2013 (5.780.860). En total, 375.717.616 persones han agafat aquest tipus de transport, el més utilitzat de l’AMB per davant del bus de gestió directa i indirecte.

En canvi, són aquets últims –serveis d’autobús d’empreses privades alienes a TMB- els que més milloren percentualment, amb un increment del 3’65%; xifra destacada ja que aquestes empreses són les que ofereixen servei, en gran part, a tota la zona metropolitana com el Baix Llobregat i L’Hospitalet. Aquestes companyies es queden, doncs, a les portes dels 80 milions de passatgers (79.541.903) en aquest 2014 –rècord absolut- però ho fan amb un notable com a nota per part de la ciutadania, després de les enquestes que realitza AMB.

De fet, és el Baix Llobregat la comarca que més millora les estadístiques amb increments d’entre el 2’1% i el 3’9%: Sant Boi (3’9%), Sant Joan Despí (3’9), Castelldefels (3’3%), L’Hospitalet i el Prat (2’6%), Gavà i Viladecans (2’3%) o les línies urbanes d’Esplugues i Sant Just (2’1%). De dia i de nit. Els serveis nocturns creixen per sobre de la mitjana dels serveis integrats i ho fan de manera important: el Baix Llobregat dobla el creixement de 2013 amb un 5%.

Per últim, l’Aerobus, línia que connecta Barcelona amb l’Aeroport manté la seva millora amb un increment del 9’5% respecte els resultats de l’any anterior.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios