www.elllobregat.com

Treball sí, però abans salut!

Carta del Lector - Por Marta Pombo Sallés

lunes 02 de febrero de 2015, 09:24h
Tothom entenem que tenir treball i no estar a l'atur és el més desitjable. Tampoc tenim cap dubte que tenir salut i feina és el millor per a totes les persones però, si per culpa d'un excés d'hores de treball, perdem salut llavors la cosa crec que canvia i molt: abans és la salut.

Aquesta qüestió sembla que no tots els caps d'empresa ni els treballadors la tenim tan clara. En comptes de contractar més treballadors, s'obliga a fer més hores als que ja estan contractats. Aquests, per por a un possible acomiadament, aguanten com poden la sobrecàrrega d'hores i de responsabilitats fins que algunes persones, afortunadament no totes, acaben amb una salut tan deteriorada que els porta una depressió, un càncer i potser, en casos extrems, una mort prematura.

Per què no ens hi rebel•lem amb molta més força? Així no anem bé. Jo visc la situació a casa meva. El meu marit treballa al banc, aparentment una feina bona però que acaba sent un infern si en una oficina on hi ha d'haver 8 persones treballant, només n'hi ha la meitat. Canviem aquesta situació si us plau. Als que cobren més se'ls ha de rebaixar el sou tan com sigui possible.

Aquestes persones són, per aquest ordre, els caps i després els treballadors més antics. Això compensaria el sou massa baix dels treballadors d'ETT que, d'altra banda, podria augmentar una mica. Amb aquests diners redistribuïts i estalviats, l'empresa pot tenir les 8 persones treballant. Jo no vull que ni el meu marit ni cap altra persona perdi la salut. És època de generositats especials i aquesta és més essencial que cap altra. És el dret humà a la salut!
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios