www.elllobregat.com
Mercabarna i Port de Barcelona aportaran les seves solucions logístiques per exportar productes a la fira hortofructícola més important del món
Ampliar

Mercabarna i Port de Barcelona aportaran les seves solucions logístiques per exportar productes a la fira hortofructícola més important del món

martes 03 de febrero de 2015, 12:46h
Mercabarna ha comercialitzat 1.700.000 tones de fruites i hortalisses a l'any 2014. Manté, així, les dades de l'any anterior malgrat l'excés de producció a tot Europa i el bloqueig rus als productes agroalimentaris de la UE
El producte fresc és indubtablement de més qualitat, però quan parlem d’exportar-lo s’obre un repte per mantenir les seves millors condicions. Mercabarna, l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalissers de Barcelona i Províncies (AGEM, el Port de Barcelona i Grimaldi Lines participaran del 4 al 6 de febrer a la fira hortofructícola que aquests dies es celebra a Berlín. Oferir als importadors estrangers que visiten la fira la combinació entre la major oferta i varietat de fruites i hortalisses d’Europa –actualment a Mercabarna- i aportar les millors solucions logístiques adaptades per exportar el producte fresc seran els dos objectius fonamentals d’aquesta trobada.

“Volem promoure l’activitat exportadora entre les empreses de Mercabarna per tal que creixin i guanyin competitivitat”, afirma la presidenta de Mercabarna i tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens. Per això, per reforçar el seu posicionament com a hub Alimentari del Mediterrani, Mercabarna i l’AGEM vol presentar-se a Fruit Logistica com a “mercat més logística”. “Fa quasi dos anys –continua dient Recasens- que Mercabarna i l’AGEM treballen amb el Port i Grimaldi per fer més eficients els processos logístics dels majoristes a l’hora d’exportar a altres països. Es tracta de sumar esforços per posar els nostres actius logístics i la nostra posició geoestratègica privilegiada al servei del desenvolupament econòmic de les empreses de casa nostra”.

D’aquesta manera, el Port de Barcelona promocionarà a Fruit Logistica els serveis de short sea shipping (SSS) que ofereix, com rutes marítimes que, combinades amb transport per carretera, optimitzen al màxim la logística de les exportacions que surten de Mercabarna cap a Itàlia, els països del nord i centre d’Europa i el nord d’Àfrica, així com de les importacions amb el nord del continent africà.

“El Port de Barcelona ha apostat sempre pel sector agroalimentari i ara que aquest està en creixement, després d’una etapa de recessió, està destinant encara més esforços a facilitar la connectivitat marítima a través de les línies SSS i al tràfic de contenidors refrigerats”, constata el cap de Promoció de la Comunitat Portuària del Port de Barcelona, Manel Galán. “L’objectiu del Port, coordinadament amb Mercabarna i Grimaldi Lines, és oferir una cadena logística integrada”, destaca.

Al 2014, entre les empreses situades en el Mercat Central de Fruites i Hortalisses i les ubicades a la Zona d’Activitats Complementàries, Mercabarna ha comercialitzat 1.700.000 tones de fruites i hortalisses. La comercialització de productes hortofructícoles s’ha mantingut, durant aquest exercici, als mateixos nivells que al 2013, malgrat l’excés de producció a tot Europa i el bloqueig rus als productes agroalimentaris de la UE. Les exportacions han crescut un punt, situant-se en un 26% de tot el producte comercialitzat a Mercabarna, i les importacions han disminuït, passant del 36,3%, durant el 2013, al 30,5% al 2014.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios