www.elllobregat.com
Foto d'arxiu de l'Ajuntament de Gavà
Foto d'arxiu de l'Ajuntament de Gavà

Gavà presenta un nou Pla de Mobilitat Urbana

miércoles 11 de febrero de 2015, 10:15h
En els propers mesos Gavà perfilarà una nova estratègia de futur que determinarà els canvis urbanístics del municipi.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha encetat un procés d’elaboració col·lectiva – on hi tenen cabuda ciutadania i Ajuntament- després de presentar públicament continguts del Pla de Mobilitat Urbana, de cara als diferents mitjans de transport i mobilitat.

Encara lluny de l’aprovació del pla, durant aproximadament un mes els gavanencs i gavanenques tindran l’oportunitat de prendre partit i participar en aquest procés. Sánchez ha fet una crida a la ciutadania i ha demanat la seva implicació, ja que “tothom som usuaris de les diferents vessants que comporta la mobilitat, ja sigui a peu, en bicicleta, en vehicle privat o transport públic, però també aquella mobilitat que ens connecta amb els diferents barris de la ciutat i amb la resta de ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

Un cop finalitzat el període de participació, a mitjans de març és previst convocar una nova sessió on valorar les diferents propostes recollides i fer-les encaixar amb els continguts principals ja presentats, amb l’objectiu de redactar el document definitiu. No seria, doncs, fins el mes d’abril que es passaria a aprovació formal en el Ple del mateix mes.

Es tracta bàsicament de traçar les línies d’un nou model urbà, consensuat entre l’Administració local i els ciutadans. Alguns dels principals temes d’actuació del Pla són: l’estira-i-arronsa entre transport públic i privat, el medi ambient i la contaminació, l’optimització d’aparcaments i de distribució de mercaderia, i la coordinació entre municipis. D’acord amb Raquel Sánchez: “aquest pla és un projecte estratègic que ha de permetre tenir una mobilitat més amable, segura i sostenible”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios