www.elllobregat.com
El clan dels Zhao aterra a l’Auditori de Cornellà
Ampliar

El clan dels Zhao aterra a l’Auditori de Cornellà

jueves 12 de febrero de 2015, 11:00h
L’obra ‘L’orfe del clan dels Zhao’ s’estrena el 22 de febrer amb la versió produïda per Joan Sellent, Marc Artigau i Oriol Broggi.

Poc després de l’any nou xinès, es presenta a l’Auditori de Cornellà un exemple de literatura xinesa universal: ‘L’orfe del Clan dels Zhao’. Un peça de l’era Yuan que pertany al s. XIII i que té com autor al dramaturg Ji Junxiang, qui el va titular originàriament ‘La gran venjança de l’Orfe Zhao’.

Una temàtica bèl·lica que posa en relleu tradicions xineses i lluites entre famílies en un entramat d’enveges i venjances. Es tracta de la massacre del clan dels Zhao que es produeix poques hores després d’haver donat a llum a un nadó amb sang imperial. Aquest creixerà sota la tutela del metge de la família Zhao, amb qui passarà desapercebut fins que arribi el moment d’enfrontar-se al destí que generacionalment li pertany.

L’obra ha estat guardonada amb sis premis la passada edició dels Premis Butaca. Va rebre el guardó al Millor Muntatge, al Millor Director (Oriol Broggi), al Millor actor (Julio Manrique), al Millor actor de Repartiment (Pablo Derqui), a la Millor Il·luminació (Pep Barcons) i al Millor Vestuari (Berta Riera). Molts d’ells coneguts actors de televisió i teatre amb dilatades trajectòries professionals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios