www.elllobregat.com
Mobilitat a l’abast de tothom
Ampliar

Mobilitat a l’abast de tothom

L’AMB ha augmentat en 10 milions el nombre de passatgers que viatgen en transport públic després d’aplicar en 2013 les seves tarifes socials
Sostenibilitat, accessibilitat, benestar. Una xarxa de transport públic té a veure amb innombrables ítems directament relacionats amb la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans. Una bona mobilitat trenca barreres -com és la històrica separació entre el Baix Llobregat i Barcelona-; a la zona metropolitana, a més, amb un esperit cada cop més social.

A finals de l’any 2013, l’AMB, a partir del concepte que la mobilitat s’aborda com un dret i no lligada a les condicions socioeconòmiques de l’individu, va posar en marxa el sistema de tarifació social de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i que va dirigit a les persones grans i a la ciutadania amb discapacitat, els beneficiaris han de tenir un denominador comú basat en la situació econòmica de cada cas. Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, explicava que “l’objectiu és que la falta de recursos econòmics no sigui un obstacle perquè aquestes persones puguin accedir al transport públic i desenvolupin la seva vida amb la màxima normalitat possible”.

Els viatges realitzats a l’àrea metropolitana durant el 2014 van augmentar en 10 milions, un 1,6% més que l’any anterior. Pel que fa a la tipologia de títols de transport, destaca un augment en l’ús dels abonaments socials, com ara la T-12 i la targeta rosa.

Modalitats i beneficiaris
El sistema social consta de quatre tipus de títols que es regeixen per aquests paràmetres: la targeta rosa metropolitana, la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda, el passi metropolità d’acompanyant de persones amb disminució i la T-12, per als nens i nenesde 4 a 13 anys. En el cas de la targeta rosa metropolitana, es diferencia si és gratuïta o bé ajuda a accedir a un títol de transport amb bonificació en funció de les condicions econòmiques del sol•licitant.

Per tenir accés a una targeta rosa metropolitana s’ha d’estar empadronat en un dels divuit municipis de la primera corona tarifària. També és possible acollir-se a aquest tipus de bonificació si es té fixada la residència a Santa Coloma de Cervelló, el Papiol, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei o Cerdanyola del Vallès, poblacions metropolitanes que, encara que no són de la primera corona, sí que participen en aquest conveni. S’ha de dir que, als municipis de la primera corona tarifària, els ciutadans paguen un impost anomenat tribut de la mobilitat. Es tracta d’un recàrrec sobre l’impost de béns immobles (IBI) que contribueix a finançar el transport dels col•lectius que s’acullen a aquestes bonificacions. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios