www.elllobregat.com
Europa s’interessa per la política esportiva del Govern
Ampliar

Europa s’interessa per la política esportiva del Govern

jueves 26 de febrero de 2015, 07:00h
n La Secretaria General de l’Esport explica a la CE els seus programes de promoció de l’activitat física
El director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, es va reunir fa uns dies a Brussel•les amb el cap de la Unitat d’Esport de la Comissió Europea, Yves Le Lostecque, per exposar-li els programes de promoció de l’activitat física i l’esport que està desenvolupant la Secretaria General de l’Esport (SGE), com ara la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), la Setmana Europea de l’Esport i una jornada de treball dels “4 Motors d’Europa”.

En la trobada, Gerard Figueras va estar acompanyat del subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, i el director general de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), Agustí Boixeda. El director del Consell Català de l’Esport va explicar a Le Lostecque els objectius d’aquestes iniciatives, que tindran lloc a principis del proper mes d’abril, i va convidar-lo a participar en la jornada dels 4 Motors perquè hi exposi la política esportiva de Comissió Europea.

Es dóna el cas que aquest 2015 la Generalitat de Catalunya presideix la xarxa de cooperació interregional entre Baden-Württenberg, Llombardia, Rhone-Alps i Catalunya, que rep el nom de “4 Motors d’Europa” i funciona des del 1988, amb un ampli programa d’actuacions. Coincidint, a més, amb la proposta de la Comissió Europea de celebrar la Setmana Europea de l’Esport 2015 per conscienciar la població de la importància de practicar activitat física de forma regular, la Secretaria General de l’Esport ha preparat dues accions que pretenen reforçar aquest missatge.

En primer lloc, continuant amb la iniciativa iniciada el 2010, la SGE mantindrà un any més la difusió i cooperació en la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física en la data del 10 d’abril, aprofitant l’experiència pròpia de cinc anys promovent la necessitat de practicar un mínim de 30 minuts, 5 dies a la setmana, d’activitat física per als adults, i 60 minuts diaris per a la població infantil i juvenil, en el marc d’aquest esdeveniment.

En segon lloc, el Govern s’implicarà en la Setmana Europea de l’Esport 2015, que la SGE celebraria entre el 6 i el 18 d’abril amb la finalitat de sumar esforços amb el DMAF i estendre les activitats d’aquest durant gairebé dues setmanes senceres.

La reunió a Brussel•les es va produir coincidint amb la celebració, durant tot el dia, de la jornada informativa sobre les oportunitats de finançament del programa Erasmus+ 2014-2020, organitzada per l’Agència Executiva en l’àmbit educatiu, audiovisual i cultural (EACEA) de la Unió Europea, a la qual la delegació catalana va assistir per conèixer les possibilitats d’aquest programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport, en què estan implicats diversos organismes de la Generalitat amb la voluntat d’augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios