www.elllobregat.com
El nou Pla d’Acció Internacional pot beneficiar a 5.220 empreses de L’Hospitalet
Ampliar

El nou Pla d’Acció Internacional pot beneficiar a 5.220 empreses de L’Hospitalet

viernes 27 de febrero de 2015, 10:38h
L'objectiu del projecte és facilitar les exportacions de les pimes a mercats internacional de difícil accés.

El delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona a L’Hospitalet, Joan Martorell, ha presentat el Pla d’Acció Internacional 2015, promogut pel Consell de Cambres de Catalunya. El projecte es planteja com una motor de recuperació econòmica, seguint l’objectiu de millorar la internacionalització de les pimes catalanes a partir de: augmentar la base d’empreses exportadores; promocionar els productes catalans; diversificar i consolidar mercats; potenciar el treball en xarxa i aprofitar les sinèrgies entre les cambres, i interrelacionar-se amb altres iniciatives sectorials.

En els últims anys, s’ha registrat un augment substancial de la presència de les exportacions catalanes a destins extracomunitaris, tot i així persisteix la dependència de la UE com a destinació. Per aquest motiu el pla d’actuació del PAI pels propers dos anys, 2015-2016, pretén facilitar l’accés de les pimes a mercats tercers amb fort potencial econòmic i comercial. L’oferta inclou 51 accions a 91 països diferents, un total de 5.220 empreses de L’Hospitalet en poden ser beneficiàries.

Segons perspectives econòmiques internacionals, les exportacions de béns de l’any 2014 han crescut més d’un 20% en relació amb el 2007, un creixement superior a Alemanya i a la mitjana de la zona euro. D’altra banda s’ha observat una diversificació dels destins de les exportacions catalanes (destaquen països com Algèria, Brasil, Turquia i Rússia). Però es troben molt concentrades en uns pocs sectors -com el de productes químics, tèxtils i confecció, automoció, maquinària i béns d’equipament, alimentació- i en un grup relativament petit d’empreses.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios