www.elllobregat.com
Cornellà ubicarà dos nous espais de lectura com a cobertura a àrees poc cèntriques
Ampliar

Cornellà ubicarà dos nous espais de lectura com a cobertura a àrees poc cèntriques

miércoles 04 de marzo de 2015, 12:59h
Les instal·lacions es situaran als barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda, amb l'objectiu de complementar la oferta municipal, que ja compta amb tres biblioteques: la Biblioteca Central, la biblioteca Marta Mata i la de Sant Ildefons.

L’Ajuntament de Cornellà comptarà amb dos nous espais de lectura, que se situaran als barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda, els més allunyats del centre i, conseqüentment, de les biblioteques municipals. Les obres s’iniciaran a partir de l’estiu de 2016 i les instal·lacions complementaran el pla estratègic “Cornellà, Ciutat de Lectura” que es va aprovar el 2009.

El projecte, realitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona , pretén materialitzar un punt de trobada pels veïns, centrat en la lectura, que faciliti l’accés a la informació, l’intercanvi d’idees i el diàleg. D’aquesta manera es busca promoure la lectura des de tots els àmbits socials i en totes les franges d’edat, amb la finalitat d’impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans.

Cada espai tindrà una extensió de 700 metres quadrats repartits en dues plantes, de tal manera que es deixi part del solar lliure per poder permetre als usuaris la lectura tant a l’interior com a l’exterior. Una característica important de les instal·lacions és que la seva estructura es basarà en comparticions mòbils, que aportarà flexibilitat i versatilitat a l’espai. Es preveu deixar una part de l’edifici oberta les 24 hores del dia per poder utilitzar-la com a aula d’estudi.

El Parc de la Infanta acollirà l’Espai de Lectura del barri de Fontsanta-Fatjó (al costat del camp de futbol municipal del barri i just enfront del Citilab). L’edifici tindrà dues entrades una a la planta superior, donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l’altra a la planta inferior, comunicarà amb el parc. La façana estarà conformada per unes grans vidrieres que aniran de paret a paret.

L’edifici del barri d’Almeda, que tindrà les mateixes característiques que el del Parc de la Infanta, se situarà al costat del Casal d’avis, on actualment hi ha les pistes de bàsquet i futbol, zones de jocs infantils i espais verds. La construcció del nou equipament suposarà la reordenació de la zona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios